Piaci körkép: amerikai enyhítésnek örülnek a légitársaságok

● Vegyesen mozognak az európai részvénypiacok
● A DAX (DE30) az emelkedő trendvonalat teszteli
● A Lufthansa emelkedik, miután az USA enyhítette az utazási szabályokat

Vegyesen forognak az európai részvénypiacok szerdán, a német, brit, spanyol és olasz indexek esnek, míg a francia, holland és orosz piac emelkedik. Az elmozdulások mértéke mindenhol kicsi, a brit UK FTSE 100 (UK100) van leginkább lemaradva 0,5% körüli csökkenéssel, míg az orosz RTS (RUS50) felülteljesítő és 0,5% körüli mértékben erősödik.

A DAX (DE30) tegnap újratesztelte történelmi csúcsát 15.730 pontnál, de nem tudott új rekordra jutni. A június elején látott korrekció 127.2%-os külső visszatérési szintje alatti ellenállási zóna továbbra is a bikák által figyelendő kulcszóna, ugyanakkor miután az indexnek nem sikerült újabb csúcsra jutni, a DAX (DE30) lefelé kezdett mozogni és áttörte a rövidtávú támaszzónát 15.650 pontnál.

Forrás: xStation5

A német index ezzel egy érdekes helyre került, mivel jelenleg az emelkedő trendvonalat teszteli, amit a május közepétől kialakított lokális mélypontok alakítottak ki. Ennek elesése megnyitná az utat a középtávú támaszzóna felé, ami 15.550 pont alatt található és valamivel e fölött húzódik a 200 órás mozgóátlag is (lila vonal).

Vállalati hírek

A Lufthansa (LHA.DE) más európai légitársaságokkal egyetemben erősödik ma, miután az Egyesült Államok enyhítette az utazásokra vonatkozó korlátozásokat. Az enyhítések többek között Kanadát, Franciaországot, Németországot, Japánt és Dél-Koreát érintik. A döntés hátterében az áll, hogy a fejlett világban a járványhelyzet továbbra is javulást mutat. A Fraport (FRA.DE), a frankfurti repülőtér üzemeltetője is emelkedik ma.

A Bloomberg riportja szerint az Airbus (AIR.DE) a következő hónaptól tervezi fogadni az A350-es típus teherszállító változatára érkező megrendeléseket. A gyártó állítólag 12 potenciális vevővel folytat tárgyalásokat, és azt szeretné, ha a felügyelőbizottság a következő hetekben engedélyezné a típus piacra vitelét. A teherszállító repülőgépek piacát jelenleg a Boeing dominálja.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Lufthansa technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Piaci körkép: 15 ezer pontnál talált támaszra a DAX

Ma délelőtt 10-kor tették közzé a januári német IFO indexeket. A fő mutató és a jövőbeni várakozást mutató alindex meghaladták a várakozásokat, de az IFO közgazdászai megjegyezték, hogy az inflációs nyomás még nem enyhült, és legalább a német ipari társaságok fele további áremeléseket tervez.

Read More »

Leave a Reply