Piaci körkép: éledezik az Airbus

● Pluszban a nyugat-európai tőzsdék
● A DAX (DE30) történelmi csúcsát tesztelte, de elakadt
● Az Airbus 50 repülőgépet szállított le májusban

A legtöbb nyugat-európai tőzsdeindex pluszban forog ma, legjobban a francia és a brit részvények teljesítenek, a CAC40 (FRA40) és a FTSE 100 (UK100) 0,3% körüli nyereséget mutatnak. Az öreg kontinens keleti fele ma inkább alulteljesítő, a lengyel WIG20 (W20) és az orosz RTS (RUS50) 0,2%-os veszteségben forognak.

A német ZEW Intézet ma 11 órakor publikálta júniusra vonatkozó üzleti hangulat indexeit, amik csalódást okoztak. A várakozások alindexe az előző havi 84,4 pontról  79,8 pontra csökkent, miközben a piac 86 pontos adatot várt, a jelenlegi helyzetre vonatkozó alindex pedig -40.1 pontról -9.1 pontra javult (várakozás: -28.0 pont). A jelenlegi helyzet vártnál jobb megítélése azt sugallja, hogy a német gazdaság folytatja kilábalását a recesszióból.

A DAX (DE30) lefelé elhagyta a rövidtávú emelkedő trendcsatornáját, de az esés meg is állt a június 1-jén indult korrekció 78,6%-os visszatérési szintjénél és az index hamar visszatért a csatorna alsó határa fölé, sőt, még a történelmi csúcsát is tesztelni tudta 15.730 pontnál.

Forrás: xStation5

Innen a medvék újra 15.700 pont alá próbálták nyomni az árfolyamot, de eddig kevés sikerrel, az index jelenleg is 15.700 pont felett forog. Ha a medvék mégis sikerrel járnának, lehetséges, hogy az árfolyam visszahúzódik az említett 78,6%-os visszatérési szinthez. Ha viszont a bikák meg tudják védeni a 15.700 pontos területet, akkor újra próbálkozhatnak a történelmi csúcs áttörésével.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Vállalati hírek

A DHL, a Deutsche Post (DPW.DE) leányvállalata jogi lépésekre készülhet Olaszországban. A DHL olasz kirendeltségét ugyanis a hatóságok lehetséges adócsalás vádjával vizsgálják. A Reuters jelentése szerint a hatóságok több mint 20 millió euró értékben foglaltak le vagyontárgyakat. A Deutsche Post megerősítette, hogy az egyik olasz kirendeltsége vizsgálat alatt áll.

Az Airbus (AIR.DE) bejelentette, hogy májusban 50 repülőgépet szállított le megrendelőinek, ezzel az éves kiszállítások száma elérte a 220-at. Ez 38%-os növekedést jelent a tavalyi évhez képest a január-májusi időszakra vonatkozóan. Az Airbus megerősítette továbbá, hogy a Lufthansa (LHA.DE) 5 darab új repülőgépet rendelt májusban, miközben egy korábbi, három gépre szóló megrendelést lemondtak.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és az Airbus technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek