Piaci körkép: nyomott forgalommal indul a hét

● Vegyesen forognak az európai tőzsdék
● A brit és az amerikai piacok ünnep miatt zárva tartanak
● A Deutsche Bank (DBK.DE) 2%-ot esett a FED megjegyzéseire

Vegyes hangulatban, nyomott forgalom mellett indították a hetet az európai indexek, mivel a brit és amerikai piacok ma ünnep miatt zárva tartanak. Ezen a héten számos új makroadatot publikálnak, köztük az eurózóna és Németország friss inflációs és munkanélküliségi adatait, amelyek jelzést adnak majd a gazdaság helyreállását illetően.

A DAX (DE30) pénteken nem tudott a lokális ellenállás, 15.540 pont fölé kerülni és egy visszahúzás indult el. Az index jelenleg a 15.430 pontnál lévő támaszt közelíti, ami egybeesik az 50 periódusos mozgóátlaggal (zöld vonal). Ennek áttörése esetén a következő támasz 15.347 pontnál figyelendő.

Forrás: xStation5

A Federal Reserve a Bloomberg információi szerint jelezte a Deutsche Bank (DBK.DE) felé, hogy a megfelelőségi programjai nem elég jók, a bank nem tartja magát számos, a múltban megkötött egyezséghez.

A Volkswagent (VOW3.DE) érintő hír, hogy a Quantum Group egyik alapító tagja pénteken jelezte: 7,5 milliárd eurós ajánlatuk a Lamborghini márka megvásárlására még mindig él. A német autógyártó múlt héten közölte, hogy a Lamborghini márka nem eladó.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Deutsche Bank és a Volkswagen technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

Friss hírek