Piaci körkép: újabb gazdaságélénkítésnek örülnek a befektetők

Pluszban nyitottak és újra a történelmi csúcsokat ostromolják az európai indexek, miután a befektetők örülnek a Joe Biden által tegnap bejelentett újabb gazdaságélénkítő csomagnak. Az amerikai elnök közölte, hogy 6 billió dollár értékű szövetségi költekezést irányoztak elő a 2022-es évre.

Az EKB piaci műveleteit irányító Isabel Schnabel megjegyzései is javítottak a piaci hangulaton, Schnabel a laza monetáris kondíciók további fenntartását hangsúlyozta, elhessegetve az inflációs aggodalmakat. A Reuters-nek elmondta, hogy “az emelkedő hozamok a gazdasági fordulat természetes velejárói”.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Eközben a brit banki papírok erősödni kezdtek a Bank of England monetáris bizottságának tagja, Gertjan Vlieghe megjegyzésére, aki azt jelezte, hogy a brit központi bank már jövőre megkezdheti a kamatemeléseket, amennyiben a gazdasági aktivitás a vártnál gyorsabban tér magához.

Makroadatok tekintetében a ma reggeli, felülvizsgált francia GDP-adat okozott meglepetést, mivel a korábbi +0,4%-os becslést -0,1%-ra módosították. A délután folyamán, 14:30-kor pedig érkezik a Fed kedvenc inflációs mutatója, a PCE jelentés, azaz a személyi kiadásokról szóló adatsor.

A DAX (DE30) felpattant az ereszkedő trendcsatorna felső határának áttörése után, ami egybeesik a 15.457 pontos lokális támasszal, és jelenleg a többi európai tőzsdemutatóval egyetemben felfelé tart. Ha a jelenlegi hangulat fennmarad, a felfelé tartó mozgás begyorsulhat a történelmi csúcs, 15.603 pont irányába.

Forrás: xStation5

A Reuters információi szerint a BMW (BMW3.DE), a Daimler (DAI.DE) és néhány más autógyártó arra szolgáló egységeket nyitottak Kínában, hogy helyben tudják tárolni a Kínában eladott autók által generált adatokat. Az autógyártók egyre nagyobb nyomással néznek szembe az adatkezeléssel kapcsolatban a világ legnagyobb autópiacán, ahogy egyre több információhoz jutnak hozzá az autókba szerelt szenzorokon és kamerákon keresztül, amik a vezetők kényelmét és biztonságát szolgálják.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Deutsche Bank technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

11 havi mélyponton az euróövezeti BMI

A vártnál minimálisan nagyobb mértékben lassult az euróövezet gazdasági teljesítménynövekedése januárban, tizenegy hónapja a legkisebb emelkedést mutatta a londoni IHS Markit gazdaságkutató intézet beszerzési menedzser indexének hétfőn ismertetett előzetes értéke.

Read More »

Kiürítik a kijevi amerikai nagykövetséget

A brit külügyminisztérium vasárnap ismertetett értesülései szerint Moszkva Oroszországgal baráti viszonyt ápoló ukrán politikusokat akar hatalomra juttatni Kijevben. Az amerikai belügyminisztérium felszólította a Kijevben lévő amerikai nagykövetségen dolgozók családtagjait, hogy hagyják el az országot, mivel az orosz támadás bármikor megkezdődhet.

Read More »

Leave a Reply