Piaci körkép: a Bayer húzza le a német tőzsdét

● Vegyesen mozognak az európai indexek
● A DAX (DE30) letört egy fontos támasz alá
● A Bayer (BAYN.DE) részvényei 5%-ot estek egy kedvezőtlen bírósági döntés miatt

A DAX ma tovább távolodott történelmi csúcsától, miután a GfK friss felmérése szerint a német fogyasztói bizalom a vártnál kevésbé javult június hónapra vonatkozóan, a fogyasztók a javuló kilátások ellenére óvatosak, valamint a Bayer jogi problémái is rontották a piaci hangulatot. A többi európai index stagnál ma délelőtt, a befektetők kiváró üzemmódban vannak az amerikai munkanélküliségi és GDP-adatok közlése előtt.

A DAX (DE30) a tegnapi kereskedésben letörte a 15.457 pontnál lévő fő támaszt, és az esés ma is folytatódik – az eladók ugyanakkor nem tudtak átjutni a 15.347 pontnál lévő kulcstámaszon, ami egybeesik az ereszkedő trendcsatorna alsó határával.

Forrás: xStation5

Ha a vevők meg tudják védeni ezt a szintet, akkor egy újabb felfelé törő hullám indulhat el a friss történelmi csúcs, 15.603 pont felé. A rövidtávú hangulat ugyanakkor továbbra is “bearish”, nem zárható ki az esés elmélyülése. Az említett támasz lefelé történő áttörése esetén megnyílhat az út egy nagyobb korrekció felé, ebben az esetben a következő fontos támaszt 14.950 pontnál érdemes figyelni. Ezt a szintet korábbi árreakciók és az 1:1 szerkezet alsó határa jelölik ki. Forrás: xStation5

A Bayer (BAYN.DE) csütörtökön közölte, hogy átgondolja gyepgondozási aktivitását az Egyesült Államokban, miután egy amerikai bíróság visszautasította 2 milliárd dolláros ajánlatát az állítólag rákot okozó Roundup gyomirtóval és egyéb glifozát tartalmú szerekkel kapcsolatos jövőbeni kártérítési igények csoportos rendezésére.

A Puma (PUM.DE) részvényei több mint 2%-ot estek, miután a Gucci tulajdonosa, a Kering SA (KER.FR) részvénykihelyezés útján a sportruházati gyártó 5,9%-os részesedesétől vált meg. A tranzakció egy ugyanekkora méretű, tavaly októberi eladást követett. A Kering közölte, hogy a luxusmárkákra kíván fókuszálni a jövőben.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Bayer technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek

Még az idei G7 is a Brexitről szól

A Nagy-Britannia és Észak-Írország közötti áruforgalom ellenőrzésére június végéig türelmi időszak érvényes, London azonban ezt egyoldalúan októberig meghosszabbította. A határvitaként emlegetett ügy meglehetősen komoly súlyú napirendi ponttá vált a G7 délnyugat-angliai csúcstalálkozójának második munkanapján.

Read More »