Piaci körkép: 256%-kal több autót adtak el Európában áprilisban

● Mínuszban az európai piacok
● A DAX (DE30) az 50%-os visszatérési szint alá esett, de később korrigált
● 256%-kal nőtt az új autók regisztrációja Európában áprilisban

Az európai tőzsdék ma követték amerikai és ázsiai társaik mozgását és lefelé indultak el. A visszaesés az egész kontinensen megfigyelhető, a főbb nyugat-európai indexek 1% körüli mínuszban járnak, a spanyol IBEX (SPA35) 0,3%-os csökkenésével már felülteljesítő.

Ma is folytatta lefelé tartó mozgását a DAX (DE30), a német index a múlt heti emelkedő szakasz 50%-os visszatérési szintje alá is benézett és tesztelte a 15.125 pontnál lévő támaszzónát, amit korábbi árreakciók jelölnek ki. Az index innen erőt tudott gyűjteni és visszakapaszkodott az említett 50%-os visszatérési szint fölé.

Forrás: xStation5

A kulcsfontosságú ellenállási zóna rövidtávon a 15.260 pontos terület, ahol a 38,2%-os visszatérési szint és a 200 órás mozgóátlag található. A kereskedőknek érdemes észben tartaniuk, hogy 20:00 órakor publikálja jegyzőkönyvét a Fed Nyíltpiaci Bizottsága, ekkor megugorhat a volatilitás.

Vállalati hírek

Európában az új autók regisztrációja 256%-kal nőtt áprilisban a tavalyi év azonos hónapjához képest. A masszív emelkedés a rendkívül alacsony bázisértékkel magyarázható, tavaly áprilisban ugyanis a koronavírus-járvány globális terjedése miatt nagyon kevés autót adtak el. A korábbi éveket alapul véve az eladások még így is a járvány előtti havi átlag alatt járnak 14%-kal.

A Volkswagen-csoport (VOW1.DE) értékesítése 228,4%-kal emelkedett áprilisban, és 18,3%-kal magasabb az év eddig eltelt időszakában, mint tavaly. A BMW (BMW.DE) áprilisi növekedése 197,7%, az év eddigi részében 25%-kal több autót adtak el mint tavaly, a Daimler (DAI.DE) pedig áprilisban 274,6%-os növekedést ért el, a január-áprilisi időszakban pedig 15%-kal emelkedett az értékesítés.

A Handelsblatt riportja szerint a Deutsche Telekom (DTE.DE) azon gondolkodik, hogy növeli részesedését az amerikai T-Mobile-ban. A Deutsche Telekom jelenleg 43,3%-os részvénycsomaggal rendelkezik a T-Mobile US (TMUS.US) vállalatban, de opciója van arra, hogy 8%-kal növelje részesedését. A Deutsche Telekom nem kommentálta az értesülést a Bloomberg riportereinek megkeresésére.

Elemzői lépések

● A Commerzbank (CBK.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “semleges”-re csökkentette a Citi. A célár 7 euró.
● Az Adidas (ADS.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “egyenlő súlyozású”-ra javította a Morgan Stanley. A célárat 295 euróban határozták meg.
● A Puma (PUM.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “felülsúlyozás”-ra javította a Morgan Stanley. A célár 102 euró.
● A Bayer (BAYN.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “felülsúlyozás”-ra javította a JPMorgan. A célár 67 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Deutsche Telekom technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Célegyenesben a veszteséges Air India privatizációja

Az indiai kormányzat még a koronavírus-járvány előtt jelentette be, hogy teljes egészében megválna az Air India légitársaságtól, amely már a vírusválság előtt is jelentős adósságot halmozott fel. Korábban a tulajdonrész felének értékesítésével próbálkoztak, de akkor nem akadt egyetlen ajánlattevő sem.

Read More »