Piaci körkép: új történelmi csúcsról húzódott vissza a DAX

Magasabban forognak az európai piacok kedden, ugyanakkor az indexek a reggeli nyereségük egy részét visszaadták és eltávolodtak napi csúcsaiktól. A DAX (DE30) 15.537 pontnál új történelmi csúcsra ért, de innen közel 100 pontot esett vissza azóta.

Ma az orosz, lengyel és portugál részvények teljesítenek a legjobban, míg a belga index mutatja a leggyengébb teljesítményt. A DAX (DE30) új napon belüli történelmi csúcsot ért el ma reggel 15.537 pontnál, de az index innen elkezdett visszacsúszni, amelynek eredményeképpen a napi bontású grafikonon egyelőre egy felső kanócos gyertya (pin bar) látszik kialakulni. Ez az alakzat gyakran utal fordulóra, ráadásul az index egy fontos ellenállási zóna közelében forog: a 15.440 pont körüli területet a 2020-as, koronavírus miatti esés   127,2%-os visszatérési szintje jelöli, ami többször korlátozta már a felfelé induló mozgásokat.

Forrás: xStation5

Mindezek fényében a bikáknak érdemes figyelniük arra, hogy a DAX (DE30) ma milyen értékkel zár. Ha a jelenlegi szint körül vagy ennél alacsonyabban, akkor a pin bar alakzat realizálódik, ami fontos árzónáknál nagyobb valószínűséggel ad helyes jelzéseket. A kulcstámasz 14.800 pontnál található.

Vállalati hírek

A Reuters riportja szerint a vegyipari óriás BASF (BAS.DE) klímaügyi együttműködésre lép a német RWE (RWE) közműszolgáltatóval. A partnerség hozzásegíti a BASF-et klímasemlegességi céljainak eléréséhez. Az együttműködés részleteit várhatóan egy közös sajtótájékoztató keretében ismertetik majd május 21-én, pénteken.

Az ElringKlinger (ZIL2.DE) magasabban forog ma, miután a cég egyik leányvállalata egy nagy megrendelést kapott az AE Driven Solutions cégtől. A szerződés exkluzív, több évre szóló megállapodást tartalmaz üzemanyagcellák 2022-től kezdődő leszállítására, a teljes megrendelés értéke 60-100 millió euró közötti.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és az ElringKlinger technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Boris Johnson belebukhat a buli-botrányba

A brit kormány egykori minisztereinek egyike is lemondásra szólította fel szerdán Boris Johnson miniszterelnököt, aki az utóbbi hetekben kormányfői megbízatásának eddigi legnagyobb politikai botrányába keveredett a koronavírus-járvány elleni szigorú korlátozások idején rendezett Downing Street-i bulik miatt.

Read More »

Leave a Reply