Piaci körkép: eltűnt az infláció miatti aggodalom

Az európai piacok folytatják a felépülést az inflációs aggodalmak miatt a hét első felében látott esésből. Az emelkedés az egész kontinensen látható, a legjobban a spanyol és portugál részvények teljesítenek, míg a lengyel WIG20 (W20) lemaradt és 0,7%-os mínuszban forog.

A DAX (DE30) egy masszív fordulatot mutatott be tegnap, az index a délelőtt folyamán közel 2%-os mínuszban is járt, de vissza tudott kapaszkodni és zárásra már 1% körüli nyereséget ért el. A DAX (DE30) az éjjeli ázsiai kereskedés során is tovább emelkedett és tesztelte a 78,6%-os visszatérési szintnél lévő ellenállási zónát (15.328 pont). Ezt ugyanakkor már nem tudta áttörni és az európai nyitásra kissé visszacsúszott.

Forrás: xStation5

Az eladási hullámot a 61,8%-os visszatérési szint és a 100 órás mozgóátlag (kék vonal) állította meg. A két kulcsfontosságú figyelendő szint jelenleg az emltett visszatérési szinteknél található, a 61.8%-os szint támaszként, míg a 78.6%-os szint ellenállásként szolgál. A 14:30-kor érkező amerikai kiskereskedelmi adatok megemelhetik a volatilitást, így a befektetőknek érdemes résen lenniük.

Vállalati hírek

A Volkswagen (VOW1.DE) bejelentette, hogy áprilisban csoportszinten 75,2%-kal nőtt az autóátadások száma a tavalyi évhez képest, összesen 829.800 autó talált gazdára. Az ezévi összesített leszállítások (január – április időszakban) 2,48 millió  darabot értek el, ami 31,5%-os növekedést jelent.

Az Allianz Global Investors, az Allianz (ALV.DE) vagyonkezelő üzletága felvásárlási lehetőségeket keres a szektorban. Tobias Pross, az Allianz Global Investors pénzügyi igazgatója elmondta, hogy a vállalat csak azzal a feltétellel törekszik üzletkötésre, ha az egyértelműen értékteremtő.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és az Allianz technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek