Piaci körkép: fontos technikai szinten a DAX

● Mínuszban az európai tőzsdék
● A DAX (DE30) 14.800 pont közelében érte el napi mélypontját
● Az autógyártók és bányászati cégek esnek a leginkább

Negyedik napja esnek az európai részvénypiacok, de ma délelőtt az indexek el tudtak távolodni napon belüli mélypontjaiktól. Ennek ellenére nehéz olyan európai tőzsdemutatót találni, amely ne mutatna legalább 1%.os veszteséget. Ma nem várható fontosabb makroadat, az amerikai termelői infláció értékét publikálják majd 14:30-kor, amit a piac figyelemmel vár, de általában nem szokott komolyabb elmozdulásokat generálni az árfolyamokban.

Negyedik napja tart az eladási hullám a DAX (DE30) piacán, a német index 2021. február 25-e óta először esett az 50 napos mozgóátlag alá. Napi mélypontját 14.800 pont közelében érte el az index – ez március vége óta a legalacsonyabb érték -, ugyanakkor itt támaszra talált az árfolyam és vissza tudott emelkedni 14.900 pontig.

Forrás: xStation5

Tekintve, hogy 15.440 pontnál egy duplatető alakult ki a grafikonon, az említett 14.800 pontos zóna a mintázat nyakvonalaként szolgál, így kritikus lesz, hogy az index tovább tud-e emelkedni vagy folytatja az esést és 14.800 pont alá zuhan. Utóbbi forgatókönyv esetén egy mélyebb eladási hullám következhet, ahol a következő kulcstámasz a 14.130 pontos szint (a duplatető alakzat potenciális célára).

Vállalati hírek

Nagy ütést kaptak ma az európai részvények, az Euro Stoxx 600 mind a 20 szektorindexe mínuszban jár. A legrosszabbul a bányászati és az autóipari cégek teljesítenek a pán-európai indexben és a német piacon is hasonló a helyzet. Az autóipari szektor – a Volkswagen (VOW1.DE), a BMW (BMW.DE), a Daimler (DAI.DE) és a Continental (CON.DE) – a leggyengébben teljesítő DAX-komponensek ma. A közepes kapitalizációjú cégeket tömörítő MDAX indexben pedig a Thyssenkrupp (TKA.DE) ipari vállalat vezeti az esést.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek