Piaci körkép: a DAX a 15.150 pontnál lévő ellenállási zónát teszteli

● Vegyesen mozognak az európai piacok
● A DAX (DE30) a duplaalj alakzat nyakvonalát teszteli
● A Merck, a Bayer, az Allianz és a Deutsche Telekom jelentett ma

Vegyesen forognak ma a részvények Európában, a határidős indexek éjjel még esést mutattak, összhangban az ázsiai piacok teljesítményével, de az európai nyitás közeledtével után javulni kezdett a helyzet. A nyugat-európai blue chip indexek többsége a tegnapi záróára közelében mozog, a brit FTSE 100 (UK100) 0,5%-os erősödésével felülteljesítő, míg a lengyel WIG20 (W20) lemaradt és 0,6%-os mínuszban jár.

A DAX (DE30) duplaaljat rajzolt 15.000 pont környékén, amit egy erős pozitív korrekció követett és az index még a május 4-én indult emelkedő szakasz 50%-os visszatérési szintjénél lévő nyakvonalat is át tudta törni 15.1450 pontnál. A bikák ugyanakkor nem tudták megtartani ezt a nyereséget és a DAX (DE30) visszahúzódott.

Forrás: xStation5

Abban az esetben, ha az index erőre kap és újra 15.150 pont fölé jut, folytatódhat az emelkedés. A duplaalj alakzatból számolt célár a 23,6%-os visszatérési szintre mutat 15.322 pontnál, ugyanakkor a 15.228 pont körüli zóna is ellenállásként szolgálhat, amit a 38,2%-os visszatérési szint, korábbi árreakciók és az 50, illetve 100 órás mozgóátlagok jelölnek ki.

Vállalati hírek

A Merck (MRK.DE) 4,63 milliárd eurós első negyedéves nettó értékesítési árbevételről számolt be, ami 6%-kal több a tavalyi értéknél és kissé meghaladja a 4,56 milliárdos elemzői konszenzust is. A kiigazított EBITDA 1,51 milliárd eurót ért el (várt: 1,30 mrd), míg a kiigazított egy részvényre jutó eredmény (EPS) a 2020 első negyedévi 1,50 euróról 2,18 euróra emelkedett (várt: 1,73 euró). A nettó nyereség éves alapon 63%-kal nőtt, 748 millió euróra. A cég továbbra is a 18,5-19,5 milliárd euró közötti egész éves értékesítési árbevétellel számol, a kiigazított EPS pedig 7,50-8,20 euró közé várható.

A Deutsche Telekom (DTE.DE) 37 milliárd euró fölé emelte éves EBITDA előrejelzését. A döntést az erős első negyedéves eredmények nyomán hozták meg, a január-márciusi időszakban a cég árbevétele éves összehasonlításban 32%-kal 26,4 milliárd euróra nőtt (várt: 25,3 mrd), a kiigazított EBITDA pedig 41%-kal 9,25 mrd euróra emelkedett (várt: 8,75 mrd). A kiigazított nettó nyereség ugyanakkor 6,5%-kal csökkent az előző év első negyedévéhez képest, 1,20 mrd euróra.

A Bayer (BAYN.DE) 4,12 milliárd eurós kiigazított EBITDA szerinti eredményről számolt be az első negyedévre (várt: 3,88 mrd). Az árbevétel 12,33 mrd eurót ért el (várt: 12,03 mrd), az egy részvényre jutó eredmény (EPS) pedig 2,59 euró lett. Az eredmény növekedéséhez leginkább a Crop Science üzletág jó teljesítménye járult hozzá.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Bayer technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek