Piaci körkép: az európai tőzsdék is esnek a Nasdaq zuhanása után

● Mínuszban az európai tőzsdék
● A DAX (DE30) 15.100 pont alá esett
● A Thyssenkrupp nem tudja, mikor fizethet újra osztalékot

Mélyrepülésben vannak az európai piacok a tegnap az amerikai technológiai szektorban indult eladási hullám után, a német DAX (DE30), a brit FTSE 100 (UK100), a holland AEX (NED25) 2% feletti mínuszban járnak, a francia CAC40 (FRA40) 1.9%-kal esik. A belga és a lengyel tőzsdeindexek 1% körüli csökkenésükkel már felülteljesítőnek számítanak.

A német ZEW májusi hangulatindexét ma délelőtt 11 órakor publikálták, a várakozások alindexe 70,7 pontról 84,4 pontra ugrott (várt érték:  70,9), míg a jelenlegi helyzet megítélését tükröző alindex -48,8 pontról -40,1 pontra javult (várt érték: -41,6 pont). Az erős adatok hatására, melyek a német gazdaság javuló hangulatát mutatják, a DAX (DE30) ideiglenesen le tudta dolgozni napi vesztesége egy kis részét, de később ismét esésnek indult a német tőzsdemutató.

A DAX (DE30) is nagyot esik ma, követve a Wall Streeten látott tegnapi eladási hullámot és az ázsiai piacok ma reggeli gyenge teljesítményét. A német index a 15.100 pontnál lévő kulcstámasz alá esett, amelyet a legutóbbi korrekció 38,2%-os visszatérési szintje és a március végén indult emelkedő szakasz 38,2%-os visszatérési szintje jelölnek ki.

Forrás: xStation5

Az index a ZEW hangulatindexek közlése után még vissza tudott térni ennek a szintnek a közelébe, de a bikák nem tudták ennél feljebb tolni az árfolyamot. Ha az esés folytatódna, a következő támasz a márciusban indult emelkedő szakasz 50%-os visszatérési szintjénél, valamivel 15.000 pont alatt található.

Vállalati hírek

A Thyssenkrupp (TKA.DE) 211 millió eurós nettó veszteségről számolt be a második pénzügyi negyedévében (első naptári negyedév), szemben a tavalyi 948 millió eurós nettó veszteséggel. A kiigazított EBIT 220 millió euró lett a tavalyi -95 millió euró után, az árbevétel 10,11 milliárd euróról 8,58 milliárdra csökkent. A társaság közölte, hogy a 2021-es pénzügyi évben az értékesítés terén alacsony kétszámjegyű növekedésre számít, az EBIT szerinti eredmény pár száz millió euró lehet, és egyelőre nem tudják megmondani, hogy a cég mikor fizethet újra osztalékot

A Lufthansa (LHA.DE) állítólag banki tárgyalásokat folytat egy több mint 3 milliárd eurós tőkeemelésről, annak érdekében, hogy visszafizessék a koronavírus-járvány miatt igénybe vett állami mentőcsomagot.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a ThyssenKrupp technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

Friss hírek