Piaci körkép: beperelte a Deutsche Bankot Malajzia

● Vegyesen mozognak az európai tőzsdék
● A DAX (DE30) visszaadta kezdeti nyereségét
● A Deutsche Bankot beperelték a malajziai hatóságok

Magasabban kezdték a hetet az európai piacok, de az árfolyamok – főleg Nyugat-Európában – később lefelé mozdultak el. Az indexek helyzete így jelenleg vegyes képet mutat, a német, francia és holland indexek mínuszban forognak, míg a spanyol és lengyel piac emelkedik, a brit részvények pedig stagnálnak.

A DAX (DE30) pluszban kezdte a hetet, de már az ázsiai kereskedési időben lendületet vesztett. Az index 3 hetes csúcsot ért el 15.470 pontnál, de a délelőtt folyamán visszahúzódott és már 15.400 pont alatt jár. A DAX mozgása reagált a 15.350 pontnál lévő támaszzónára, és innen akár egy újabb felfelé tartó hullám is elindulhat.

Forrás: xStation5

Ilyen forgatókönyv esetén a bikák első célja a hajnali csúcsok elérése lehet, ugyanakkor, ha a felpattanás nem lesz tartós és az index a 15.350 pontos zóna alá esik, akkor az esés elmélyülhet az overbalance-szerkezet alsó határáig, amely 15.285 pont körül található.

Vállalati hírek

A Deutsche Bankot (DBK.DE) beperelte a malajziai állam által tulajdonolt 1MDB befektetési alap. A malajziai hatóságok vissza szeretnének szerezni több mint 23 milliárd dollárnyi vagyont, melyet állítólag többek között a Deutsche Bank és a JPMorgan vont el az alaptól. A Deutsche Bank visszaadta nyereségét, amikor a hírek napvilágot láttak, de a német hitelező közölte, hogy semmilyen hivatalos dokumentumot nem kaptak az ügyben, és nem tudnak róla, hogy a malajziai követeléseknek bármilyen alapja lenne.

A MAN (MAN.DE) részvények 30%-ot emelkedtek ma. Az árfolyam megugrását a Traton, a Volkswagen (VOW1.DE) leányvállalatának tervei okozták. A Traton ugyanis részvényenként 70,68 eurót ajánlott fel a MAN kisebbségi részvényeseinek annak érdekében, hogy felvásárolják a társaság maradék 5%-át, amelyet még nem birtokolnak.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Deutsche Bank technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek