Eltűnt Navalnij harmadik kezelőorvosa, ketten már meghaltak

Az orosz rendőrségtől származó információk szerint eltűnt az a szibériai orvos, aki Alekszej Navalnijt kezelte az omszki kórházban. Navalnij tavaly augusztusban összeesett és kómába a Tomszk-Moszkva repülőjáraton, a gép Omszkban szakította meg útját.

Az omszki régió rendőrsége, amely Moszkvától mintegy 2200 km-re keletre található, közölte, hogy Alekszander Murakovszkij egy erdei vadászbázisról indult el pénteken egy terepjáróval és azóta nem látták – drónokkal, egy helikopterrel és önkéntesekkel keresik. Murakovszkij a szibériai Omszk kórházának főorvosa volt, majd előléptették regionális egészségügyi miniszternek.

Navalnijt az omszki kezelés után egy berlini kórházba szállították, ahonnan január 17-én tért vissza Oroszországba. Ezután Navalnijt bíróság elé állították és börtönbe zárták, időközben pedig az őt kezelő orvosok közül már ketten életüket vesztették. Szergej Maximisin február elején, 55 évesen hunyt el hirtelen – a halál okát nem közölték, Rusztam Agisev pedig még decemberben kapott szívinfarkust, majd március végén hunyt el.

Három európai laboratóriumban elvégzett tesztek alapján Navalnijt Novicsok idegméreggel mérgezték meg, de ezt a vádat a Kreml következetesen tagadja.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Reuters / CNN

 

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »