Piaci körkép: javította előrejelzését a VW és a Munich Re

● Az európai piacok visszaestek a reggeli felpattanás után
● A DAX (DE30) 15.105 pont körül érte el napi mélypontját
● A Munich Re és a Volkswagen megemelte éves előrejelzését

Kisebb résekkel felfelé nyitottak ma az európai részvénypiacok, de a hangulat hamar elromlott és mostanra a nyugat-európai blue chip indexek túlnyomó része mínuszba került. A lengyel WIG20 (W20) teljesít ma a legjobban 0,6%-os emelkedésével, a gyengébb oldalon pedig az osztrák, svéd és holland tőzsdék állnak.

A DAX (DE30) több mint 400 pontot erősödött a keddi mélypontjához képest, de az emelkedés a ma reggeli nyitás után megszakadt. A bikák megpróbáltak 15.250 pont fölé törni, de ez a próbálkozás sikertelen volt, az index visszahúzódott a 200 órás mozgóátlag alá és egészen a 38,2%-os visszatérési szintig esett, 15.105 pont környékére. Ha letörne ez a támasz, akkor az 50%-os visszatérési szint kerülhet fókuszba 14.975 pontnál.

Forrás: xStation5

Vállalati hírek

A Volkswagen (VOW1.DE) 62,4 milliárd eurós első negyedéves árbevételről (várt: 60,3 mrd) és 4,81 milliárd eurós működési profitról (várt: 4,15 mrd) számolt be. Az autógyártó felfelé módosította az éves előrejelzését is, a cég immár 5,5 – 7% közötti nyereséghányaddal számol a korábbi 5 – 6.5%-os sáv helyett. A Volkswagen arra is figyelmeztetett, hogy a félvezetőhiány miatti negatív hatás a második negyedévben nagyobb lesz, mint az első negyedévben volt.

A Munich Re (MUV2.DE) 14,55 milliárdos bruttó díjbevételről számolt be az első negyedévre, ami kissé elmaradt a 14,71 milliárdos piaci várakozástól. A működési profit 798 millió eurót ért el (várt: 782,2 millió), míg a nettó nyereség 589 millió euró lett. A Munich Re közölte, hogy a viszontbiztosítók javuló üzleti kilátásai miatt megemeli éves díjbevétel-várakozását 57 milliárd euróra. Az egész éves konszolidált profit vonatkozásában továbbra is 2,8 milliárd eurót várnak. Azt is közölték, hogy az idei évben nem terveznek részvény-visszavásárlásokat.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Munich Re technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Nyomás alatt a DE30 a gyenge IFO adatok miatt

Vegyes mozgásokkal indult a hét a német tőzsdén, az index próbálja megvédeni a múlt hét végén beállított idei mélypontot, ezt azonban nem segítik a friss IFO hangulatindex adatok, melyek a vártnál gyengébben alakultak, és a számok megerősítik annak lehetőségét, hogy Németországra erős recesszió vár.

Read More »