Piaci körkép: újra 15 ezer pont felett jár a DAX

● Próbálják korrigálni a tegnapi esést az európai tőzsdék
● A DAX (DE30) 15.000 pont fölé emelkedett vissza
● A Daimler és a Delivery Hero esik, miután részesedés-értékesítéseket jelentettek be a cégekkel kapcsolatosan

Emelkednek szerdán az európai részvénypiacok, az indexek a tegnapi esés után próbálnak szépíteni. A német DAX (DE30), a brit FTSE 100 (UK100), az olasz FTSE MIB (ITA40) a spanyol IBEX (SPA35) és a lengyel WIG20 (W20) egyaránt 1%-os vagy afeletti erősödést mutat.

A DAX (DE30) tegnap az amerikai pénzügyminiszter Janet Yellen monetáris szigorításra utaló megjegyzése miatt indult zuhanásnak, a német index március vége óta nem járt ilyen alacsonyan. Tegnapi mélypontját a 2021. március 25-én indult emelkedés 61,8%-os visszatérési szintjénél érte el az index. Később viszont egy erős vételi hullám indult el, miután Yellen pontosította a kamatlábra tett megjegyzéseit és kiállt a Fed függetlensége mellett.

Forrás: xStation5

A DAX (DE30) tekintetében a rövidtávú ellenállást 15.105 pontnál érdemes figyelni, ezt a területet korábbi árreakciók és a 38,2%-os visszatérési szint jelöli ki, valamint itt található jelenleg az 50 órás mozgóátlag és a lokális piaci geometria felső határa is. Ennek a szintnek az áttörése újra emelkedő pályára állíthatja az indexet és a DAX elindulhat a legutóbbi történelmi csúcsok irányába.

Vállalati hírek

A Delivery Hero (DHER.DE) árfolyama esik ma, miután a részvényesek egy csoportja úgy döntött, hogy értékesítenek 9,8 millió darab részvényt, ami 3,9%-os részesedésnek felel meg. A részvénycsomag értéke elérheti az 1,2 milliárd eurót.

A Daimler (DAI.DE) is mínuszban forog ma annak következtében, hogy a japán Nissan Motor közölte, megválik a cégben meglévő részesedésétől. Korábban a francia Renault szintén úgy döntött, hogy eladja a Daimlerben meglévő részesedését. A Nissan körülbelül 1,5%-os részvénycsomaggal rendelkezik a Daimlerben, az értékesítésre a tervek szerint gyorsított könyvépítéssel kerül sor, várhatóan 69,85 eurós árfolyamon.

A Hugo Boss (BOSS.DE) éves alapon 10%-os visszaesésről számolt be értékesítési számai tekintetében, ami így 497 millió eurót ért el. Az EBIT a tavalyi -14 millió eurós értékről az idei első negyedévre +1 millió euróra javult, a nettó veszteség a tavalyi -18 millió euró után idén -8 millió euró lett. A Hugo Boss arra számít, hogy idén jelentősen javulnak a globális működési körülmények a járvány sújtotta 2020-as évhez képest, de pénzügyi előrejelzést ennek ellenére sem tudnak kiadni 2021-re vonatkozóan.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Hugo Boss technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Boris Johnson belebukhat a buli-botrányba

A brit kormány egykori minisztereinek egyike is lemondásra szólította fel szerdán Boris Johnson miniszterelnököt, aki az utóbbi hetekben kormányfői megbízatásának eddigi legnagyobb politikai botrányába keveredett a koronavírus-járvány elleni szigorú korlátozások idején rendezett Downing Street-i bulik miatt.

Read More »

Leave a Reply