Piaci körkép: erős autóipari keresletre számít idén az Infineon

● Vegyesen mozognak az európai piacok
● A DAX (DE30) a leggyengébben teljesítő indexek között
● Az Infineon, a Vonovia és a HelloFresh jelentettek ma

Vegyes mozgások láthatóak kedden az európai részvénypiacokon, a brit, francia, orosz és spanyol részvények emelkednek, míg a többi blue chip index gyenge teljesítményt mutat. A német DAX az egyik legjobban lemaradó tőzsdemutató 0,6% körüli esésével, a legjobban pedig a spanyol és az orosz piac teljesít ma.

A DAX (DE30) továbbra is oldalazik, de az utóbbi időben inkább az áprilisi kereskedési sáv alsóbb felénél forog. A 200 órás mozgóátlag és az április közepén látott lefelé tartó mozgás 38,2%-os visszatérési szintje plafonként szolgál az index mozgásában.

Forrás: xStation5

A DAX (DE30) erős eladási nyomás alá került a ma reggeli nyitás után és úgy tűnik, hogy a 15.105 pontnál lévő támasz tesztelésére készül. Ez a terület erős támaszként szolgált eddig, így a medvéknek figyelniük kell a potenciális fordulásokra. Másrészről, ennek a szintnek a letörése megnyitná az utat a késő márciusi emelkedő szakasz 50%-os visszatérési szintje felé (14,975 pont).

Vállalati hírek

Az Infineon (IFX.DE) 2,7 milliárd eurós árbevételről számolt be az első naptári negyedévre vonatkozóan, ami összhangban állt mind az elemzői várakozásokkal, mind a cég saját becslésével. 2021 második naptári negyedévében arra számítanak, hogy az értékesítési árbevétel eléri a 2,6-2,9 mrd közötti sávot, az egész évre vonatkozóan pedig változatlanul 11 milliárdos árbevételt várnak. A nettó nyereség az előző év első negyedévében elért 178 millió euróról idén 203 millió euróra nőtt.

Az Infineon közölte, hogy a jó eredményeket az autóipari szegmens erős kereslete eredményezte és arra számítanak, hogy a személyautók iránti kereslet idén meghaladhatja a 85 millió darabot. A társaság azt is elmondta, hogy a félvezetőpiacon kialakult hiány nyomán az idei első félév autóipari termelése 2,5 millió darabbal kevesebb lehet a tervezettnél.

A HelloFresh (HFG.DE) az elemzői várakozásoknak megfelelően 1,44 milliárdos első negyedéves árbevételt közölt a 2020 első negyedében elért 699,1 millió euró után. A kiigazított EBITDA 159,2 millió euró lett (várt: 159,4 millió, előző évi adat: 64,1 millió), míg a kiigazított nettó nyereség 101,6 millió eurót ért el (várt: 98,6 millió). Bár az eredmények megfeleltek a piaci várakozásoknak, a HelloFresh részvényei erős esésnek indultak ma. Úgy tűnik, a befektetők aggódni kezdtek amiatt, hogy a lezárások befejeztével a cég fenn tudja-e tartani lendületét.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a HelloFresh technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Boris Johnson belebukhat a buli-botrányba

A brit kormány egykori minisztereinek egyike is lemondásra szólította fel szerdán Boris Johnson miniszterelnököt, aki az utóbbi hetekben kormányfői megbízatásának eddigi legnagyobb politikai botrányába keveredett a koronavírus-járvány elleni szigorú korlátozások idején rendezett Downing Street-i bulik miatt.

Read More »

Leave a Reply