Piaci körkép: az esti kamatdöntésre várnak a befektetők

● Vegyesen mozognak az európai tőzsdék
● A DAX (DE30) a 15.310 pontos ellenállás környékén forog
● A Deutsche Bank hét év óta a legmagasabb negyedéves profitról számolt be

Vegyes mozgások láthatóak ma az európai részvénypiacokon, a német, brit, lengyel és francia indexek erősödnek, de más országokban inkább csökkennek a mutatók. A lengyel WIG20 (W20) a legjobban teljesítő európai index, ami arra a hírre emelkedik, hogy a kormány közzétette a járványügyi enyhítés menetrendjét. A piacok úgy tűnik kiváró üzemmódban vannak a ma esti Fed kamatdöntő ülés előtt, és nem zárható ki,  hogy a kereskedés egészen estig nyomott marad.

Forrás: xStation5

A német DAX enyhén erősödik a mai fed ülés előtt, de a grafikont elnézve a technikai kép nem sokat változott, az index továbbra is ugyanabban a szűk sávban ingadozik. A DAX továbbra sem tudja áttörni felfelé az utóbbi napokban jellemző kereskedési sáv tetejét 15.310 pontnál, ugyanakkor a lefelé próbálkozást is megállította a sáv alsó határa 15.250 pontnál, így ez a zóna maradt a rövidtávú kulcstámasz. A befektetőknek érdemes észben tartaniuk, hogy a kereskedés csendes maradhat egészen este 8-ig, a kamatdöntés bejelentéséig.

Vállalati hírek

A Deutsche Bank (DBK.DE) 908 millió eurós első negyedéves nettó nyereségről számolt be, ami a legmagasabb érték 2014 óta és meghaladta az elemzői várakozásokat is. Az árbevétel éves alapon 42%-kal nőtt, a befektetési szolgáltatások bevételei 34%-kal ugrottak meg, így nagyobb növekedést ért el a cég, mint a legtöbb amerikai befektetési bank. A Deutsche Bank 300 millió dollárt különített el osztalékfizetésre és úgy döntött, hogy megemeli éves eredményvárakozását, immár árbevétel-növekedést várnak a 2021-es évben.

A Puma (PUM.DE) 1,55 milliárd eurós árbevételről számolt be az első negyedévben (várt: 1,47 milliárd) és 154 millió eurós EBIT szerinti eredményt ért el (várt: 142 millió). A nettó eredmény a 83,8 milliós várakozással szemben 109 millió euró lett, míg a részvényenkénti eredmény (EPS) 0,73 eurót ért el (várt: 0,58 euró). A társaság közölte, hogy továbbra is a teljesítmény jelentős javulását várja a járvány sújtotta 2020-hoz képest. A Puma szerint az értékesítés növekedése 15% körüli lehet majd idén, ami a korábbi előrejelzési sáv felső harmadát jelenti.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Deutsche Bank technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »

Piaci körkép: eltűnt az infláció miatti aggodalom

A DAX egy masszív fordulatot mutatott be tegnap, az index a délelőtt folyamán közel 2%-os mínuszban is járt, de vissza tudott kapaszkodni és zárásra már 1% körüli nyereséget ért el. A Volkswagen bejelentette, hogy áprilisban csoportszinten 75,2%-kal nőtt az autóátadások száma a tavalyi évhez képest.

Read More »