Piaci körkép: szűk sávba szorult a DAX

● Enyhe mínuszban az európai piacok
● A DAX megint nem tudott 15.310 pont fölé törni
● A Volkswagen részlegesen leállítja termelését Mexikóban

Enyhe mínuszban forognak kedden az európai tőzsdék. Bár a nyitásban még inkább változatlan vagy a tegnapinál picit magasabb árak voltak láthatóak, később ereszkedni kezdtek az indexek. Az osztrák részvények a leginkább alulteljesítők, míg az orosz tőzsde a többiekhez képest jól teljesít és közel 0,5%-os pluszban forog.

Nem sokat változott a DE30 (DAX) technikai képe az utóbbi időszakban, a német index továbbra is a 15.310 pontnál lévő ellenállási zónát teszteli, amit az április közepén látott korrekció 50%-os visszatérési szintje jelöl. A DAX ma is tett ugyan egy próbálkozást enne áttörésére, de úgy tűnik, ismét sikertelenül, így az árfolyam elindult a legutóbbi rövidtávú kereskedési sáv alsó határa felé (15.250 pont). Ha ez is letörne, akkor a következő támasz 15.180 pontnál található.

Forrás: xStation5

Ha nem történne kitörés sem 15.310 pont fölé, sem 15.250 pont alá, akkor fennmaradhat a szűk 50 pontos sáv. A Fed holnap este fogja közölni kamatdöntését, ami kiválthatja a várt kitörés elindulását.

Vállalati hírek

A Volkswagen (VOW1.DE) mexikói egységei csökkenteni fogják a Jetta és a Tiguan modellek termelését a félvezetőhiány miatt.
A Jetta gyártása május 3-tól május 19-ig szünetel majd, a Tiguan termelési szünete pedig május 6-tól május 16-ig tart. A döntést annak ellenére hozták meg, hogy a Volkswagen próbálja minimalizálni a globálisa kialakult chiphiány negatív hatásait.

A Continental (CON.DE) megegyezett a munkavállalók képviselőivel a Németország nyugati részén található abroncsgyártó-üzem kivezetéséről. A Continental beleegyezett abba, hogy 2022 végéig fenntartja a termelést, szemben a korábban jelzett 2021 végi dátummal. A cég azt is közölte, hogy az üzem 1800 munkahelyéből 1200-at 2022 egészében fenntartanak, de 2023-tól már csak 500 munkahely lesz a helyszínen és idővel ezek is megszűnnek majd.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Continental technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »

Piaci körkép: eltűnt az infláció miatti aggodalom

A DAX egy masszív fordulatot mutatott be tegnap, az index a délelőtt folyamán közel 2%-os mínuszban is járt, de vissza tudott kapaszkodni és zárásra már 1% körüli nyereséget ért el. A Volkswagen bejelentette, hogy áprilisban csoportszinten 75,2%-kal nőtt az autóátadások száma a tavalyi évhez képest.

Read More »