Piaci körkép: a Volkswagennél is érezhető lesz a chiphiány

● A pénteki záróáraik közelében tartózkodnak az európai indexek
● A DAX (DE30) a 15.310 pontos árzónát próbálja áttörni
● A Volkswagen eredménycsökkenést vár a második negyedévben a globális chiphiány következtében

Laposan vagy enyhe pluszban kezdték a hetet az európai részvénypiacok, nagy mozgások eddig nem történtek, az indexek szűk sávban mozognak a pénteki záróáraik közelében, A 0,8%-kal emelkedő spanyol IBEX (SPA35) a legjobban teljesítő európai tőzsdemutató, míg a holland AEX (NED25) az ellentétes oldalon enyhe, 0,2%-os mínuszban forog.

Ma délelőtt 10-kor tették közzé az áprilisi német IFO-indexet A fő üzleti hangulati mutató a márciusi 96,6 pontról áprilisban 96,8 pontra erősödött, de a piac ennél nagyobb, 97,7 pontos értéket várt. A várakozások alindexe 99,5 pontot ért el (várakozás: 101,2 pont, előző havi érték: 100,3 pont), míg a jelenlegi helyzet megítélését tükröző mutató 94,1 pont lett (várt: 94,4 pont, előző adat 93,1 pont). Bár az adatok kissé elmaradtak a várakozásoktól, a hangulati mutatók nem tükröznek komolyabb változást az előző hónaphoz képest.

Forrás: xStation5

A DAX (DE30) továbbra is a 15.310 pont feletti árszintek megtartásával küzd, az index ma reggel jutott át ezen az ellenálláson, de később ismét visszatért alá. A korrekció 50 és 200 egységes mozgóátlagok magasságában állt meg (30 perces grafikonon), most pedig újra a 15.310 pnnt áttörésével próbálkozik az index. Ha ez sikerülne, a bikák következő célszintje 15.360 pontnál található, amit a legutóbbi korrekció 61.8%-os Fibonacci visszatérési szintje határoz meg.

Vállalati hírek 

A Financial Times riportja szerint a Volkswagen (VOW1.DE) figyelmeztette a menedzsereket, hogy a globális chippiacon kialakult hiány miatt készüljenek fel nagyobb csúszásokra és termelésleállításokra a második negyedévben. A társaság igazgatói szerint most a chiphiány a legnagyobb probléma, amivel a Volkswagennek szembe kell néznie és a helyzet rosszabb lehet, mint az első negyedévben. Hasonló aggályokat fogalmaztak meg a Daimler vezetői is múlt héten.

Elemzői lépések 

● Az SAP (SAP.DE) részvényekre vonatkozó “vétel” ajánlást adott ki a Goldman Sachs. A célár 135 euró.
● A Continental (CON.DE) részvényekre vonatkozó “vétel” ajánlást adott ki a JPMorgan. A célár 150 euró.
● A Daimler (DAI.DE) részvényekre vonatkozó “vétel” ajánlást adott ki a JPMorgan. A célár 100 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Daimler technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek