Piaci körkép: jövedelmező évet vár a Mercedes-Benz

⦁ Alacsonyabban mozognak az európai piacok
⦁ A DAX (DE30) nem tudta áttörni a 15.310 pontnál lévő ellenállási zónát
⦁ A Daimler magasabb kiigazított ROS-t vár a Mercedes-Benz részlegnél

Enyhe mínuszban forognak az európai részvénypiacok a hét utolsó napján. A kedvező francia és német beszerzési menedzser adatok egy felfelé ugrást okoztak reggel, de ez később elpárolgott. Ma az osztrák részvények teljesítenek a legjobban, míg a lengyel és a svájci tőzsde  lemaradóban van.

A DAX (DE30) tegnap túljutott a legutóbbi korrekció 50%-os visszatérési szintjén (15.310 pont), de az emelkedés meg is állt valamivel a 61,8%-os visszatérési szint alatt (15.360 pontnál), majd az index visszacsúszott a korábban említett ellenálláshoz. A gyors visszaesést az váltotta ki, hogy sajtójelentések szerint a Biden-kormányzat a tőkejövedelmek adózási kulcsát a vagyonosabb magánszemélyekre vonatkozóan a mostani szint közel duplájára tervezi emelni.

Forrás: xStation5

A ma reggel érkező kedvező beszerzési menedzser adatok nyomán az index újra megpróbálkozott a 15.310 pontos szint áttörésével, de sikertelenül. A befektetőknek ma érdemes figyelniük ezt a szintet, mert az e felett történő zárás javítaná az index technikai képét.

Vállalati hírek

A Daimler (DAI.DE) közölte, hogy az egész éves kiigazított árbevétel-arányos jövedelmezőséget (ROS) 10-12% közé várja a Mercedes-Benz személyautó- és kishaszonjármű üzletágában. Az előző előrejelzésben még 8-10% közötti ROS értékkel számoltak. A teherautó- és autóbusz üzletágban változatlanul 6-7% közötti kiigazított ROS-re számítanak 2021-ben. A Daimler azt is jelezte, hogy a chiphiány okozta negatív hatások a második negyedévben erősebbek lehetnek, mint 2021 első negyedévében.

A Mercedes-Benz EQS bemutatója a Sanghaji Autószalonon. Forrás: Daimler Global

Elemzői lépések

⦁ Az E.ON (EOAN.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “vétel”-re javította a Citi. A célár 12 euró.
⦁ Az SAP (SAP.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “vétel”-re javította a Bankhaus Metzler. A célár 146 euró.
⦁ A Deutsche Wohnen (DWNI.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “alulteljesítő”-re rontotta az Exane. A célár 43 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója az E.ON technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »