Piaci körkép: az EKB döntésére várnak a befektetők

● Magasabban forognak az európai tőzsdék
● A DAX (DE30) a 200 órás mozgóátlagot teszteli
● A Deutsche Boerse a vártnál jobb eredményeket közölt

Az erős tegnapi amerikai zárás után Ázsia is jól teljesített és az európai piacok is nyereséget mutatnak csütörtökön, legjobban a belga, lengyel, spanyol és francia tőzsdemutatók teljesítenek, míg a svájci és brit piac lemaradóban van. A mai nap kulcsfontosságú eseménye az Európai Központi Bank kamatdöntő ülése, a döntést 13:45-kor publikálják, majd 14:30-kor kezdődik a sajtótájékoztató.

A DAX (DE30) esését tegnap sikerült megállítani a 2021 március végén indult emelkedő szakasz 38,2%-os visszatérési szintjénél (15.105 pont), ahonnan az index megkezdte a felépülést. Az emelkedés ma reggel a 200 órás mozgóátlagnál akadt meg (lila vonal) és picit e felett található a 15.300 pontos szint és az április 14-én indult emelkedő szakasz 61,8%-os visszatérési szintje (15.313 pont) által alkotott ellenállási zóna is.

Forrás: xStation5

A ma reggeli nyitás óta az index egy szűk sávban forog és ez így is maradhat az EKB kamatdöntésének bejelentéséig. Bármilyen monetáris szigorításra utaló üzenet elronthatja a részvénypiacok hangulatát, de nem várható ilyen jelzés az EKB részéről.

Vállalati hírek

A Deutsche Boerse (DB1.DE) közzétette első negyedéves eredményét, ami a vártnál jobb lett. A nettó árbevétel 6,5%-kal csökkent ugyan 855,1 millió euróra, de így is meghaladta a 835,8 millió eurós elemzői várakozást. Az EBITDA 521,2 millió euró lett (várakozás: 508 millió), a nettó eredmény pedig a 2020 első negyedévi 394,5 millió euróról 317,3 millióra csökkent. A társaság az egész évre vonatkozóan 3,5 milliárd eurós nettó árbevételre és 2 milliárdos EBITDA szerinti eredményre számít.

Az SAP (SAP.DE) is közzétette első negyedéves eredményszámait, melyek visszaigazolták a cég korábban jelzett várakozásait. A német szoftvergyártó az árbevétel enyhe csökkenéséről számolt be 2020 első negyedévéhez képest (2020: 6,52 milliárd euró, 2021: 6,35 milliárd euró). A felhőalapú bevételek ugyanakkor 2,01 milliárdról 2,15 milliárdra nőttek és a nettó eredmény is 1,02 milliárdról 1,65 milliárdra javult.

A cég megerősítette egész éves előrejelzését, a működési profitot továbbra is a 7,8-8,2 milliárd euró közötti sávba várják, a felhőalapú szolgáltatások bevételei pedig 9,2-9,5 milliárd között lehetnek. A felhőalapú és egyéb szolgáltatásokat is tartalmazó árbevétel várhatóan a
23,4-23,8 milliárd euró közötti sávban lesz.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója az SAP technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek