Piaci körkép: betörhet a német piacra az UberEats

● Enyhe pluszban az európai részvényindexek
● A DAX (DE30) a 15.180 pontos támaszt teszteli
● A Hugo Boss a Times által közölt felvásárlási pletykákra ugrik

Magasabban kezdték a napot az európai tőzsdék, a kontinens blue chip indexei megpróbálják ledolgozni a tegnapi esés egy részét. A kezdeti lendület ugyanakkor alábbhagyott és az indexek eltávolodtak napi csúcsaiktól. A holland  AEX (NED25) a legjobban teljesítő európai mutató, míg a lengyel WIG20 (W20) a leginkább lemaradók között van.

A DAX (DE30) tegnap nagyot zuhant és az április első felében látott kereskedési zóna alsó határa alá esett. Az index az éjjeli kereskedésben kicsit javított és ma reģgel már pluszban nyitott. Látható, hogy a DAX áttörte a lokális piaci geometria felső határát 15.180 pontnál, de a bikák kifogytak a lendületből és az index most újra a 15.180 pontos szint alatt forog.

Forrás: xStation5

A következő támaszzónát a tegnapi mélypontok és a március 25-én indult emelkedő hullám 38,2%-os visszatérési szintje között érdemes figyelni (15.105 – 15.120 pont). Ha ez nem lenne elég a medvék megállításához, az 50%-os visszatérési szint tesztelése következhet 14.980 pont körül.

Vállalati hírek 

A HelloFresh (HFG.DE) és a Delivery Hero (DHER.DE) mínuszban forognak ma, miután a Financial Times megírta, hogy az UberEats a német piacra történő belépést tervezi. A szolgáltatás Berlinben indulhat el a következő hetekben.

10%-os pluszban is forogtak ma a Hugo Boss (BOSS.DE) részvényei, miután a Times megírta, hogy a Hugo Boss esetleges felvásárlásáról kezdtek pletykálni. A papírok azóta az emelkedés egy részét már visszaadták.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a HelloFresh technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Piaci körkép: újabb felpattanást adott vissza a DAX

Ma délelőtt 10-kor tették közzé a negyedik negyedéves német GDP jelentést, az adat megerősítette az előzetes adatokat, ezek alapján pedig a német gazdaság teljesítménye az utolsó negyedévben visszaesett. A Henkel 1 milliárd eurós részvény-visszavásárlási programot indít.

Read More »

Piaci körkép: 10 éve nem volt ilyen jó a Deutsche Bank eredménye

Nagy mínuszban kezdték a napot az európai tőzsdeindexek a Fed ülés utáni kockázatkerülő hangulatban, de nyitás után erős felfelé tartó hullám indult el, és mostanra az európai indexek többsége már alig marad el tegnapi záróértékétől. A nap fő eseménye az amerikai negyedik negyedéves GDP jelentés közzététele lesz 14:30-kor.

Read More »

Leave a Reply