Piaci körkép: Kínában is erősítené elektromos eladásait a BMW

● A magas nyitás után lefordultak az európai piacok
● A DAX mínuszba csúszott
● A BMW azt szeretné, ha 2025-re kínai eladásainak negyede elektromos lenne

Magasabban kezdték a hetet az európai részvénypiacok a kedvező ázsiai zárás nyomán, de a délelőtt folyamán elromlott a hangulat és több európai index is mínuszba fordult a pénteki záróárakhoz képest. A lengyel WIG20 (W20) a legjobba teljesítő index 1% feletti nyereségével, a leggyengébben pedig az orosz RTS (RUS50) és a svájci SMI (SUI20) teljesítenek 0,4% körüli csökkenéssel.

A DAX múlt hét végén új történelmi csúcsra ralizott, elérte a 15.525 pontos szintet, de a mai nyitás után elkezdett romlani a hangulat és az index körülbelül 100 pontot esett a legutóbbi maximumához képest.

Forrás: xStation5

A DAX (DE30) jelenleg a 15.440-15,450 pontos árzóna közelében mozog, amit az április elején látott korrekció 161,8%-os külső visszatérési szintje és a járvány miatti tavaly márciusi zuhanás 127,2%-os visszatérési szintje jelöl ki. Ennek letörése újabb eladási hullámot idézhet elő a legutóbbi kereskedési sáv teteje felé, amely 15.300 pontnál található.

Vállalati hírek

Jochen Goller, a BMW (BMW.DE) kínai üzletágának vezetője elmondta, hogy a társaság azt szeretné elérni 2025-re, hogy a kínai piacon realizált értékesítések 25%-át elektromos modellek adják. A múlt évben ez az arány Kínában még csak 4% volt. Jochen Goller azt is közölte, hogy 2023-ra már 12 elektromos modellel lesznek jelen a kínai piacon.

Ma tartották Sanghajban a BMW iX elektromos SUV világpremierjét. Forrás: BMW Global

Az ElringKlinger (ZIL2.DE) ma tette közzé előzetes eredményszámait 2021 első negyedévére vonatkozóan. A társaság 48,4 millió eurós EBIT szerinti eredményt ért el a 2020 első negyedévi 16 millió euró után. Az EBIT margin 4%-ról 11,4%-ra ugrott, az értékesítési volumen az egy évvel ezelőtti 396 millió euróról 424 millió euróra nőtt. A teljes negyedéves jelentést május 6-án publikálják.

Elemzői lépések

● Az E.ON (EOAN.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “vétel”-re javította a Goldman Sachs. A célárat 12 euróban határozták meg.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és az ElringKlinger technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Boris Johnson belebukhat a buli-botrányba

A brit kormány egykori minisztereinek egyike is lemondásra szólította fel szerdán Boris Johnson miniszterelnököt, aki az utóbbi hetekben kormányfői megbízatásának eddigi legnagyobb politikai botrányába keveredett a koronavírus-járvány elleni szigorú korlátozások idején rendezett Downing Street-i bulik miatt.

Read More »

Leave a Reply