Népszerűtlen Biden migrációs politikája

A közvélemény-kutatások szerint Joe Biden amerikai elnök migrációs politikája annyira népszerűtlen, hogy több kongresszusi körzetben is a republikánusok erősödéséhez vezethet – írja a Breitbart News című jobboldali internetes oldal.

A cikk szerint a Heritage Foundation nevű washingtoni konzervatív alapítvány által finanszírozott két közvélemény-kutatás során egyenként 1200 embert kérdeztek meg. Az egyik felmérést a 15 legfontosabb kongresszusi körzetben végezték, a másik kutatást pedig 19 külvárosi körzetben.

Mint írják, az adatokból kiderült, hogy a bizonytalan szavazók 55 százaléka Bident okolja a migránshullámért, 48 százaléka nem tartja valószínűnek, hogy a demokratákra szavazna, és 67 százaléka ellenzi az Egyesült Államok déli határára épült fal eltávolítását. A közvélemény-kutatások arra is rávilágítottak, hogy a szavazók 76 százaléka határozottan ellenzi, hogy az illegális migránsok szavazhassanak, és 77 százalékuk támogatja a menedékjogi csalást elkövető migránsok kitiltását.

A Breitbart beszámolója szerint a megkérdezettek 77 százaléka egyetértett abban, hogy „igazságtalan, ha az illegális bevándorlók hamarabb jutnak szociális szolgáltatásokhoz, mint az amerikai állampolgárok”. Hatvan százalékuk pedig úgy véli, hogy „az országba belépő illegális bevándorlók rohama komoly közbiztonsági problémává vált, ugyanis erőszakos bűnözők is vannak köztük, akik a rendfenntartó szervek elől menekülnek hazájukból”. A közvélemény-kutatás azt is megállapította, hogy a szavazók 64 százaléka azt szeretné, ha a migránsoknak meg kellene tanulniuk angolul, mielőtt állampolgárrá válnának.

A Heritage Foundation közvélemény-kutatása azt is megkérdezte az emberektől, hogy szerintük a kormánynak mennyi legális bevándorlót kellene évente beengednie az országba. A válaszadók mindössze hat százaléka gondolja úgy, hogy a jelenlegi több mint 1 millió fős beáramlás üdvözlendő. A megkérdezettek nagyjából 50 százaléka azt mondta, hogy ezt a számot évente kevesebb mint 250 000-re kellene lecsökkenteni.

  • Kapcsolódó anyagunk a témában:

Forrás: MTI

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »