Piaci körkép: alkotmányellenes volt a bérleti díjak befagyasztása Berlinben

Magasabban forognak az európai részvénypiacok csütörtökön, az emelkedés az egész kontinensen megfigyelhető az amerikai és ázsiai tőzsdék vegyes teljesítménye ellenére. A Deutsche Wohnen egy alkotmánybírósági döntés nyomán ralizik.

A svéd,  brit és a belga piacok teljesítenek ma a legjobban, míg az orosz, a lengyel és a portugál blue chip indexek alulteljesítők és tegnapi záróértékeik alatt állnak. A mai nap fő makrogazdasági eseménye az amerikai kiskereskedelmi adatok publikálása lesz 14:30-kor.

A DAX (DE30) tegnap benézett a rövidtávú emelkedő trendvonala alá, az esést a 15.180 pont alatti támaszzóna állította meg, majd megindult a felépülés és az index visszatért az említett trendvonal és az 50%-os visszatérési szint (15.249 pont) fölé. Jelenleg a következő, 61,8%-os visszatérési szintet próbálja áttörni az árfolyam 15.270 pontnál, de a 30 perces grafikonon látható hosszú felső kanócos gyertyák azt jelzik, hogy ezen a szinten továbbra is erős az ellenállás.

Forrás: xStation5

Ha nem sikerülne áttörni ezt a szintet, az ár újra az 50%-os visszatérési szintet veheti célba, de ha sikerülne az áttörés, akkor a következő ellenállási szint sincs messze, ezt a 78,6%-os visszatérési szint alkotja 15.300 pontnál.

Vállalati hírek

A Deutsche Wohnen (DWNI.DE) a legjobban teljesítő DAX komponens a mai napon, a részvény egy alkotmánybírósági döntés nyomán ralizik, ami semmissé tett egy olyan korábbi szabályozást, miszerint 5 évig nem lehet bérleti díjakat emelni Berlinben. A bírósági döntés azt a szabályt is megszüntette, amely a bérbeadókat a bérleti díjak csökkentésére kötelezte a német fővárosban.

Egy másik német ingatlanokat bérbeadó cég, a Vonovia (VNA.DE) szintén a mai nyertesek között található, de itt kisebb az emelkedés mértéke, mert a társaság közölte, hogy nem fogja megpróbálni utólag visszaszerezni a mintegy 10 millió eurónyi elveszett bérleti díjat.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Deutsche Wohnen technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »

Piaci körkép: eltűnt az infláció miatti aggodalom

A DAX egy masszív fordulatot mutatott be tegnap, az index a délelőtt folyamán közel 2%-os mínuszban is járt, de vissza tudott kapaszkodni és zárásra már 1% körüli nyereséget ért el. A Volkswagen bejelentette, hogy áprilisban csoportszinten 75,2%-kal nőtt az autóátadások száma a tavalyi évhez képest.

Read More »