Piaci körkép: a befektetők nem foglalkoznak az inflációs kockázatokkal

  • Enyhe pluszban forognak az európai indexek
  • A DAX (DE30) 15.249 pont fölé próbál visszatérni
  • Az SAP közzétette előzetes eredményszámait

Enyhe nyereséget mutatnak szerdán az európai tőzsdék, a vártnál magasabb amerikai inflációs adatok nem okoztak pánikot a piacokon, mivel a Fed tagjai gyorsan megerősítették korábbi álláspontjaikat, miszerint az infláció erősödését csak átmeneti jelenségnek tekintik. A lengyel és az orosz tőzsde teljesít ma a legjobban, az olasz, svéd, osztrák és német részvénypiacok pedig lemaradóban vannak, a tegnapi záróértékeik közelében tartózkodnak.

A DAX (DE30) a ma reggeli nyitás előtt még a tegnapi csúcsa felett járt, de az index nem tudott sokáig a 15.300 ponton lévő 78,6%-os visszatérési szint felett maradni és visszacsúszott. Az árat egészen a legutóbbi korrekció 38,2%-os visszatérési szintjéig lenyomták (14.228 pont) , ahol azonban sikerült az esést megállítani. Ezen a területen található a rövidtávú emelkedő trendvonal is.

Forrás: xStation5

A DAX innen megkezdte a felépülést és most az 50%-os visszatérési szint körüli árzónát teszteli 14.249 pontnál. Ha az emelkedés folytatódna, a következő ellenállási szintek 15.270 pontnál (61,8%-os visszatérési szint) és a korábban említett 15.300 pontnál találhatóak.

Vállalati hírek

Ma hozta nyilvánosságra előzetes eredményszámait az SAP (SAP.DE). A német szoftvercég közölte, hogy felhőalapú bevételei 7%-kal emelkedtek és szoftverlicenszekből származó bevétel is 7%-kal ugrott meg, ami az elmúlt 5 év legnagyobb arányú növekedése. A kiigazított működési eredmény éves összehasonlításban 17%-kal nőtt, az egy részvényre jutó eredmény (EPS) pedig 29%-kal emelkedett. Az SAP a felhőalapú szolgáltatásokra vonatkozó éves árbevételi becslését a korábbi 9,1-9,5 milliárd eurós sávról 9,2 – 9,5 milliárdra emelte.

Elemzői lépések

Az Infineon (IFX.DE) részvényeire “vétel” ajánlást adott ki a Bank of America. A célár 45 euró.
A Merck (MRK.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “csökkentés”-re rontotta a HSBC. A célár 128 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek

Kilőtt a Kia nyeresége

A dél-koreai autógyártó Kia Corporation nettó profitja a tavalyi összeg több mint tízszeresére nőtt az idei második negyedévben. Az óriási ugráshoz persze a tavalyi alacsony bázis is hozzájárult, de idén igen erős a kereslet a gyártó SUV modelljei iránt.

Read More »