DAX elemzés: fontos ellenállást tesztel az index

● Magasabban forognak az európai indexek
● A DAX a háromszög alakzat felső határát teszteli
● A Volkswagen megegyezést ért el az IG Metall szakszervezettel

Nagyrészt a pozitív tartományban mozognak ma az európai részvénypiacok, a német DAX (DE30), a francia CAC40 (FRA40), az olasz FTSE MIB (ITA40) és a holland AEX (NED25) a legjobban teljesítő indexek, míg a brit FTSE 100 (UK100) és a svájci SMI (SUI20) enyhe mínuszban forognak.

Ma délelőtt 11 órakor tették közzé a ZEW Intézet áprilisi hangulatindexét, ami csalódást okozott. Az elemzők a márciusi 76,6 pontos érték után 79 pontra történő emelkedést vártak, de az áprilisi adat csak 70,7 pontos lett, a leggyengébb szám idén január óta.

Ezen túlmenően tegnap írtunk arról, hogy a német kormányzat parlamenti jóváhagyást fog kérni az országos szintű korlátozások bevezetésére, miután a korábbi tartományi jogkörök sok belső vitát okoztak, egyes tartományok nem hozták meg a hétnapi fertőzésgyakoriság alapján szükséges korlátozó intézkedéseket.

Az új szabályozással megszűnne az egyes tartományok önállósága járványügyi kérdésekben, valamint a kormányzat további korlátozó intézkedéseket is országosan vezethetne be, például a magánjellegű összejövetelekre vagy az éjszakai kijárási tilalomra vonatkozóan.

Forrás: xStation5

A DAX (DE30) jelenleg a múlt heti korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét teszteli 15.270 pontnál, és ez a zóna alkotja a rövidtávú emelkedő háromszög felső határát is. Az ár ilyen alakzat esetén inkább felfelé szokott kitörni a mintából, és ha most is így történne, akkor a következő rövidtávú ellenállást a 78,6%-os visszatérési szintnél érdemes figyelni (15.300 pont). A legközelebbi támasz az 50%-os visszatérési szintnél, 15.250 ponton található.

Vállalati hírek

A Reuters jelentette, hogy a Volkswagen (VOW1.DE) bérmegállapodást kötött az IG Metall szakszervezettel, a megállapodás mintegy 120 ezer Volkswagen alkalmazottra fog vonatkozni.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »