Piaci körkép: rövidtávú kereskedési sávjában ragadt a DAX

● Irányt keresnek az európai piacok
● A DAX (DE30) a 15.200 pontos szint körül ingadozik
● A TUI 350-400 millió eurós kötvénykibocsátást tervez

Alig mozdulnak az európai tőzsdék a hét utolsó kereskedési napján, a blue chip indexek többsége a tegnapi záróárhoz képest -0.2% és +0.2% közötti távolságban forog. Némi gyengeség kelet felé látszik, a lengyel és az orosz piac alulteljesítő ma.

Ma reggel 8-kor tették közzé a februári német ipari termelési adatot, ami nagy csalódást okozott. A termelés havi alapon 1,6%-kal csökkent, miközben a piac 1,5%-os erősödést várt. Az adat a januári 2%-os visszaesést követte (amit az előzetesen közölt -2,5%-ról módosítottak felfelé).

Úgy tűnik, hogy a DAX (DE30) beragadt a 15.175 pont és 15.240 pont alkotta keskeny kereskedési sávba. Az index egyik irányba sem tudott jelentősebben elmozdulni, de ha sikerül elhagyni ezt a sávot, akkor egy nagyobb mozgás következhet.

Forrás: xStation5

A kitörés irányától függően a kereskedőknek ellenállásként a 15.300 pont körüli történelmi csúcsot vagy támaszként a 23,6%-os visszatérési szintet (15.123 pontnál) érdemes figyelniük. Vegyük figyelembe, hogy ma nem lesz fontosabb makroadat-közlés, így a kereskedés egész nap nyugodt lehet.

Vállalati hírek

A TUI (TUI.DE) bejelentette, hogy 350 millió euró értékben 2028-ban lejáró átváltható kötvény kibocsátására készül. A társaság közölte, hogy opcionálisan 400 millió euróig emelhetik a keretösszeget.

Az Airbus (AIR.DE) 125 repülőgépet szállított le 2021 első negyedévében, köszönhetően annak, hogy márciusban felgyorsultak az átadások. Az Airbus az év első három hónapjában 39 új megrendelést kapott, ugyanakkor a nettó megrendelésállomány -61 volt a negyedévben, mert a légitársaságok világszerte lemondják korábbi megrendeléseiket a továbbra is bizonytalan járványhelyzet miatt.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és az Airbus technikai elemzésével regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek

Négy hétre lezárják Szingapúrt

Szingapúr a világ egyik legkevésbé fertőzött országa, a koronavírus-járvány első hulláma óta nem volt érzékelhető növekedés az esetszámokban, a napi új fertőzöttek száma utoljára tavaly szeptemberben járt napi 50 felett és eddig összesen 31-en haltak meg a betegségben az 5,89 millió lakossal rendelkező országban.

Read More »