Piaci körkép: rákapcsolt a BMW, világszerte pörögnek az eladások

● Pluszban forognak az európai részvénypiacok
● A DAX (DE30) visszahúzódott napi csúcsáról
● A BMW 33,5%-kal növelte eladásait 2021 első negyedévében

Az európai tőzsdék lefelé mozdultak napi csúcsaikhoz képest, de továbbra is a tegnapi záróértékek felett folyik a kereskedés. A francia CAC40 (FRA40) 0,5%-os emelkedésével a legjobban teljesítő európai index, míg a lengyel WIG20 1%-ot esik és ezzel a leginkább lemaradó tőzsdemutató. A német DAX (DE30), az olasz FTSE MIB (ITA40) és a holland AEX (NED25) 0,1-0,2%-os pozitív elmozdulást mutatnak.

Az EKB jegyzőkönyvének publikálása a mai nap fő makroeseménye, bár az itt közölt információk ritkán vannak komoly hatással a piacokra, és ez várhatón ma sem lesz másképp. A befektetők a PEPP kötvényvásárlási program felgyorsításának részleteire fókuszálhatnak.

A DAX-nak (DE30) sikerült visszatérnie az overbalance-szerkezet alsó határa (15.200 pont) fölé, de ma reggel egy újabb eladási hullám indult el, így az index ismét az említett 15.200 pontos szint körül mozog. Ha ma egy erőteljesebb letörést látnánk a szint alá, az esés kiterjedhet a legutóbbi emelkedő szakasz 23,6%-os visszatérési szintjéig (15.120 pont) – ez a rövidtávon figyelendő támasz. Forrás: xStation5

Vállalati hírek

A Korea Economic Daily riportja szerint a Delivery Hero (DHER.DE) május 4-ig vár ajánlatokat a dél-koreai házhozszállító applikációjának, a Yogiyo-nak a megvásárlására. A Delivery Hero-t a dél-koreai felügyelet a Woowa Brothers, egy másik dél-koreai ételplatform felvásárlása miatt kötelezte a Yogiyo eladására, ez volt az ügylet jóváhagyásának egyik feltétele. Sajtójelentések szerint a Delivery Hero 2 billió koreai wont remél az üzlettől.

A BMW (BMW.DE) 33,5%-os növekedésről számolt be a 2021 első negyedéves értékesítési számokban, összesen 636.600 autót adtak el világszerte. Az európai eladások 8,3%-kal 238.760-ra, az amerikai eladások 17,3%-kal 95.960-ra, az ázsiai értékesítés pedig 76,4%-kal (!) közel 287 ezer darabra nőttek.

A BMW konkurenseihez hasonlóan az elektromos modellek területén is erősítésbe kezdett, múlt hónapban mutatták be a jövőre érkező i4-es modellt, amely a 3-as / 4-es sorozat elektromos megfelelője és már legyártották az első iX modellt is, ami az alábbi képen látható.

A 2021-es BMW iX elektromos modell. Forrás: BMW Group

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Delivery Hero technikai elemzésével regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek

Feszült a helyzet Ukrajnában, aggódik a G7

A világ hét legfejlettebb iparú országának külügyminiszterei és Josep Borrell, az EU kül-és biztonságpolitikai főképviselője hétfőn közös állásfoglalásban fejezték ki aggodalmukat amiatt, hogy Oroszország jelentős haderőt vont össze az ukrán határ mentén és az általa önkényesen elcsatolt Krím-félszigeten.

Read More »

Országos járványügyi szabályozásra váltana Németország

A szövetségi kormány várhatóan kedden, egy rendkívüli ülésen fogadja el és terjeszti a törvényhozás elé az új rendszert leíró jogszabályt. A fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvényt módosító javaslat révén a széttartó, tartományonként változó szabályozás helyébe országosan egységes előírások kerülnek.

Read More »