Piaci körkép: tőkét emelne a Lufthansa

● Erősödnek az európai részvények a húsvéti szünet után
● A DAX (DE30) új történelmi csúcsot ért el 15.340 pont közelében
● Az Alphabet az SAP pénzügyi szoftverére vált

Nagy nyereségeket mutatnak az európai tőzsdék a húsvéti szünet utáni első napon. A német DAX (DE30) 1%-kal, a brit FTSE (UK100) 1,2%-kal, a francia CAC40 0,6%-kal emelkedik. A legjobban teljesítő európai blue chip index ma a lengyel WIG20 (W20), ami közel 2%-os pluszban forog, az orosz részvények viszont lemaradtak és mínuszban járnak.

A DAX (DE30) nagy réssel felfelé nyitott a húsvéti szünet után, a felfelé tartó mozgás az ázsiai kereskedési időben is látható volt és kitartott az európai nyitáskor is, az index új történelmi csúcsot ért el valamivel a 15.340 pontos szint alatt.

Forrás: xStation5

A bikák nem tudták megtartani ezt a szintet és visszahúzás indult, melyet a 15.250 pontos támasz állított meg, jelenleg azonban egy újabb felfelé tartó impulzus indult és az index újra 15.300 pont környékén jár. A fő ellenállás 15.400 pont közelében húzódik, amit a 2020 elején látott zuhanás 127,2%-os külső visszatérési szintje jelöl ki.

Vállalati hírek

Az SAP (SAP.DE) magasabban forog ma, miután a CNBC megírta, hogy az Alphabet ezentúl nem az Oracle pénzügyi szoftverét fogja használni, hanem az SAP termékeire vált. A lépés a hírek szerint csak a pénzügyi szoftverekre korlátozódik, egyéb célokra továbbra is az Oracle szoftvereit használja majd a Google anyacége, az Alphabet.

A Lufthansa (LHA.DE) arra fogja kérni a részvényeseket az éves közgyűlésen, hogy hagyjanak jóvá egy tőkeemelési tervet. Az állami kölcsönökre fizetendő kamatterhek várhatóan emelkedni fognak, a Lufthansa pedig ki szeretné ezeket váltani olcsóbb piaci hitelekkel. A társaság 5,5 milliárd eurós tőkeemelésre készül. A hír nem sokkal a csütörtöki piaczárás előtt érkezett és mélyrepülésbe küldte a légitársaság részvényeit, a Lufthansa papírok pár perc alatt 10%-ot estek, de azóta a veszteség felét már sikerült ledolgozni.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és az SAP technikai elemzésével regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Piaci körkép: fordult a kocka

A hétvégén enyhén csökkentek a koronavírus új variánsa miatti aggodalmak, ennek eredményeképpen pedig azok a részvények, amelyek pénteken komolyabb elmozdulásokat produkáltak valamelyik irányba, most az ellentétes oldalra kerültek.

Read More »

Különjárattal viszik haza a Dél-Afrikában rekedt román állampolgárokat

A román kormány a Tarom légitársaságtól bérelt különgépet indított útnak hétfő hajnalban Dél-Afrikába, hogy az ott rekedt román állampolgárokat hazaszállítsa, miután a legtöbb európai ország felfüggesztette a térségből érkező járatokat a koronavírus eddigieknél fertőzőképesebbnek tartott, omikronnak nevezett dél-afrikai változatának megjelenése miatt.

Read More »

Leave a Reply