Piaci körkép: jól megy a Henkelnek, újabb rekordon a DAX

● Pluszban az európai piacok
● A DAX (DE30) 15.100 pont fölé tört
● A Henkel az organikus eladások 7%-os növekedésére számít 2021 első negyedévében

Magasabban forognak az európai részvénypiacok csütörtökön, a legjobban a holland, brit, osztrák és belga indexek teljesítenek. A német DAX és a francia CAC40 0.4%-kal emelkedik. A mai nap fő eseménye az OPEC+ találkozó, de a piacokra várhatóan csak korlátozott hatása lesz, mivel az a széleskörű várakozás, hogy a csoport a kitermelési korlátozások meghosszabbításáról dönt.

A DAX (DE30) ma először jutott át a 15.100 pontos szinten, a felfelé tartó mozgást az igen meredek emelkedő csatorna teteje állította meg. A csatorna alsó határa az első figyelendő támasz, ami 15.060 pont körül található. A következő rövidtávú támasz picit alacsonyabban, 15.035 pontnál található, amit a korábbi árreakciók és a március 18-án indult esés 161,8%-os külső visszatérési szintje jelöl.

Forrás: xStation5

Abban az esetben, ha ez nem lenne elegendő a medvék megállításához, egy fontosabb támasz várja őket 14.980 pontnál, amit a lokális piaci geometria alsó határa alkot. Ez alatt pedig az overbalance-szerkezet aljánál a 78,6%-os visszatérési szintnél jelöli a kulcstámaszt.

Vállalati hírek

A Henkel (HEN3.DE) közölte, hogy az eladások 7% körüli organikus növekedésére számít 2021 első negyedévében. Ez közel kétszerese a jelenlegi piaci konszenzusnak. Az erős eredmények állítólag a ragasztó üzletágban tapasztalt 12,5%-os növekedésének köszönhetőek. A szépségápolási szegmensben 1%-os növekedésre számítanak, míg a mosás- és otthonápolás szegmensben 3,5%-os lehet az értékesítés bővülése 2021 első negyedében.

A Bloomberg riportja szerint a Deutsche Bank (DBK.DE) 4 milliárd dollár körül értékben adott el részvényeket az Archegos Capital bedőlése miatt. A német hitelező pénteken egy magánügylet segítségével szabadult meg gyorsan a kitettségektől. A gyors akciónak köszönhetően a német bank állítólag nem szenved semmilyen veszteséget az ügy miatt.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek

Ma nyitnak az üzletek és teraszok Angliában

A hétfőn életbe lépett második átfogó enyhítési intézkedés értelmében kinyithatnak a nem alapvető közszükségleti cikkeket árusító üzletek és a belföldi turizmus is megindulhat. Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 270 ezer Nagy-Britanniában - ez az adat január végén még 2 millió feletti volt.

Read More »