Piaci körkép: történelmi csúcsa közelében oldalazgat a DAX

Vegyesen mozognak az európai tőzsdék szerdán, a német, holland, olasz és spanyol piac erősödik, míg a brit, francia és svájci tőzsde mínuszban forog.

A kereskedés jelenleg csendesen folyik, az ármozgások majd 14:15-kor válhatnak hevesebbé, amikor a márciusi amerikai munkaerőpiaci adatokat (ADP-jelentés) közzéteszik. A piac 550 ezres növekedést vár a munkahelyek számában, ez lenne a legnagyobb javulás 2020 szeptembere óta.

Forrás: xStation5

A DAX (DE30) új történelmi csúcsot ért el valamivel a 15.035 pontos szint felett, ugyanakkor az index nem tudta megtartani a nyereségeket és kissé visszahúzódott, jelenleg a 14.980 és 15.035 pont közötti rövidtávú kereskedési sávban tartózkodik. A sáv alsó határát a napközbeni árreakciók jelölik ki, felső határát pedig a március közepén indult korrekció 161,8%-os külső visszatérési szintje alkotja. Az alsó limit áttörése utat nyitna a 127,2%-os külső visszatérési szint felé, ami közel azonos szinten van a mostani emelkedés 23,6%-os visszatérési szintjével.

Vállalati hírek

A Daimler (DAI.DE) közölte, hogy az erős kínai keresletnek köszönhetően a Mercedes-Benz személyautó és kishaszonjármű üzletága a tavalyinál magasabb értékesítési számokat produkál 2021 első negyedévében. A német autógyártó arra számít, hogy a 2020 végén megindult pozitív folyamatok 2021-ben is kitartanak. A Daimler teherautó üzletágánál a tavalyihoz hasonló eladási számokat valószínűsítenek.

A BMW (BMW.DE) közölte, hogy nem vásárol mélytengeri bányászatból származó ásványokat, amíg nem születik meg egy átfogó tudományos kutatás a mélytengeri bányászat környezetre gyakorolt hatásáról. Hasonló állásponton vannak olyan nagyvállalatok is, mint a Goggle, a Volvo vagy a Samsung.

A Reuters riportja szerint a Bayer (BAYN.DE) arra készül, hogy aukciót indít a növényvédelmi üzletágának eladására ezen a nyáron. Az üzletág értéke a 2 milliárd dollárt is meghaladhatja, a Bayer a Bank of America-val működik együtt az eladás lebonyolításában. Sem a Bayer, sem a Bank of America nem erősítette meg a híreket.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és az Elring Klinger technikai elemzésével regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek

Ma nyitnak az üzletek és teraszok Angliában

A hétfőn életbe lépett második átfogó enyhítési intézkedés értelmében kinyithatnak a nem alapvető közszükségleti cikkeket árusító üzletek és a belföldi turizmus is megindulhat. Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 270 ezer Nagy-Britanniában - ez az adat január végén még 2 millió feletti volt.

Read More »