Piaci körkép: áprilisi tréfát szivárogtathatott a Volkswagen

● Pluszban az európai piacok
● A DAX (DE30) új történelmi csúcsot ért el 14.900 pont felett
● A Volkswagen talán névváltáson gondolkodik

A vegyes ázsiai kereskedés és az amerikai indexek tegnapi gyengébb teljesítménye ellenére az európai tőzsdék magasabban állnak kedden. A német DAX most először jutott 14.900 pont fölé történetében és új napon belüli csúcsot ért el 14.935 ponton. A német és a spanyol indexek teljesítenek ma a legjobban, míg az orosz és lengyel részvények a leggyengébbek.

A DAX (DE30) új történelmi csúcsot ütött ma, miután átjutott a 14.900 pontnál lévő rövidtávú ellenálláson, amit a március közepén indult esés 127,2%-os külső visszatérési szintje jelölt ki. Az index emelkedése kicsivel a 14.940 pontos szint alatt állt meg és visszahúzódott az említett 14.900-as szint újratesztelésére.

Forrás: xStation5

Ha a felfelé tartó mozgás folytatódik, akkor a rövidtávon figyelendő ellenállási szintek 15.000 pontnál és 15.035 pontnál találhatók. Az első egy rövidebb megállót okozhat a lélektani jellege miatt, a másodikat pedig a 161,8%-os külső visszatérési szint jelöli ki.

Vállalati hírek

A Volkswagen of America, a Volkswagen (VOW3.DE) leányvállalata egy be nem fejezett sajtóközleménynek tűnő írást adott ki, amiben azt mondják, hogy a cég ‘Voltswagen of America’-ra tervezi módosítani a nevét májustól. A közleményt azonban gyorsan el is távolították. A Volkswagen nem kommentálta az eseményeket és jelenleg nem tudni, hogy egy valós terv szivárgott ki, amivel az elektromobilitásra helyeznék a fókuszt  vagy csak egy korai áprilisi tréfáról van szó (csütörtökön lesz április 1-je, bolondok napja).

Volkswagen ID3 egy Ionity töltőállomásnál. Forrás: VW Press UK

A DHL Express, a Deutsche Post (DPW.DE) leánycége arra számít, hogy a B2B elektronikus kereskedelmi piac 2027-re 20,9 milliárd dollárosra nő, ami 70%-os növekedést jelentene a jelenlegi szinthez képest. A társaság várakozásai szerint 2025-re a beszállítók és az üzletek közötti tranzakciók 80%-a vásárlói platformokon fog lebonyolódni.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Deutsche Bank technikai elemzésével regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Piaci körkép: veszteséges lett a Continental

Elromlott ma a hangulat az európai tőzsdéken, a német DE30 0,80%-os, a francia FRA40 0,40%-os, a lengyel W20 pedig 0,16%-os mínuszban forog. Reggel a magyar inflációs adat keltette fel a befektetők érdeklődését, ami 1998 óta nem járt ilyen magasan: 13,7% lett a várt 13,1%-kal és az előző havi 11,7%-kal szemben.

Read More »