Piaci körkép: újra megfogták a DAX esését

● Magasabban forognak az európai részvények
● A DAX (DE30) 14.790 ponton érte el napi maximumát
● Az Allianz megvásárolta az Aviva lengyel egységét

Erősödnek az európai részvénypiacok az ezen a héten tapasztalt gyengébb teljesítmény után. Az európai indexek tegnap délután kezdtek el visszapattanni, a DAX jelenleg mindössze 100 pontra jár történelmi csúcsától. Az orosz, lengyel és osztrák részvénypiac teljesít ma a legjobban, míg a francia és olasz indexek kissé lemaradtak.

A DAX (DE30) tegnap délutáni ralijával a lefelé tartó kereskedési csatornájának teteje felé tudott törni, ma pedig erős pluszokkal indította a napot és a kereskedés elején 14.790 ponton érte el napi csúcsát, mindössze pár ponttól a 14.800 pont környéki történelmi maximumától.

Forrás: xStation5

Az index ugyanakkor később visszahúzódott a rövidtávú ellenállási zónájához 14.745 pontnál. Ha a csökkenés folytatódna, a rövidtávú támasz a tegnap indult emelkedés 23.6%-os visszatérési szintjénél található (14.704 pont). Vegyük figyelembe, hogy a mai gazdasági naptár szinte üres és a negyedév végének közeledtével nagyobb szerepet kaphatnak az átsúlyozások.

Vállalati hírek 

Az Aviva brit biztosítótársaság bejelentette, hogy eladta lengyel leánycégét a német Allianz biztosítónak (ALV.DE). Az ügylet értéke 2,5 milliárd euró és készpénzben rendezik. Ugyanakkor mivel az Allianz az Aviva lengyel egységének a Santanderben lévő kisebbségi részesedését is megvásárolja, az üzlet teljes értéke 2,7 milliárd euró.

A Reuters riportja szerint Christian Sewing, a Deutsche Bank (DBK.DE) vezérigazgatója kész átadni a befektetési üzletág felügyeleti szerepét.
A szabályozók korábban aggályokat fogalmaztak meg amiatt, hogy a vezető befektetési bankári és a vezérigazgatói feladatok kombinálása működési kockázatoknak teheti ki a Deutsche Bankot.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és az Allianz technikai elemzésével regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

Felkapott hírek

Friss hírek