DAX elemzés: egyre nagyobb a nyomás az indexen

A vegyes ázsiai kereskedés után alacsonyabban nyitottak az európai tőzsdék, de a délelőtt folyamán lassan megkezdődött a felépülés, csendes kereskedés folyik. Az osztrák és a portugál indexek vannak lemaradóban, az olasz és svájci indexek felülteljesítenek.

Már negyedik napja egy reggeli eséssel indul a DAX (DE30) kereskedése (narancssárga körök), és harmadik napja az éles visszaesést a 14.530 pontos szint állítja meg. Az index ugyanakkor küzd a 14.590-14.600 pontos ellenállási zóna áttörésével, ami most már rövidtávú ellenállásként funkcionál és e szint környékén találhatóak az 50 órás és 200 órás mozgóátlagok is, amit szintén le kellene gyűrni.

Forrás: xStation5

Ha az index nem tudja ezt áttörni és visszahúzódik, a kereskedőknek az említett 14.530 pontos swing szintre érdemes figyelniük. Másrészről, ha sikerülne 14.600 pont fölé jutni, a következő ellenállást a lefelé tartó trendvonal jelenti 14.650 pont környékén.

Vállalati hírek

A Deutsche Telekom (DTE.DE) elveszített egy végső fellebbezést az Európai Bíróságon egy versenykorlátozási ügyben. A Deutsche Telekom azt szerette volna elérni, hogy az EU vonjon vissza egy több mint 30 millió eurós bírságot, amelyet Deutsche Telekomra vetettek ki és egy másik, 38 millió eurós bírságot, melyet a szlovák leánycégével együtt kell kifizetnie.

A Siemens Healthineers (SHL.DE) igazgatótanácsa úgy döntött, hogy új törzsrészvényeket bocsátanak ki, mellyel 2,3 milliárd eurós bevételre tennének szert. A bevételt a Varian akvizíciójának finanszírozására fordítanák. A Siemens Healthineers a felajánlott részvénymennyiség 16-17%-ára már kapott megrendeléseket hosszútávú befektetőktől (piaci áron).

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Deutsche Wohnen technikai elemzésével regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

Felkapott hírek

Friss hírek