Piaci körkép: újabb üzleteket zár be a TUI

Mínuszban forognak az európai részvénypiacok a veszteséges tegnapi amerikai zárás és a borús ázsiai kereskedés után. A Bloomberg riportja szerint Németország arra készül, hogy visszavonja az 5 napos húsvéti zárlat tervét, de a hírek nem okoztak nagyobb mozgást a piacokon.

A holland részvények felülteljesítenek Európában, az AEX index (NED25) 0,7%-os nyereséget mutat, a lengyel részvények viszont alulmaradtak, a WIG20 index (W20) 1%-os mínusznál jár.

A DAX (DE30) újra benézett a 14.600 pontos támasz alá, és ismét sikerült onnan visszapattannia (narancssárga körök). Megjegyzendő, hogy a támaszzóna milyen jól megállította az elmúlt napokban az eladási hullámokat. A tegnapi naphoz hasonlóan ma is az a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy az árfolyam a kereskedési zóna teteje, 14.670 pont felé közelít. Ha a bikáknak sikerülne elérni és áttörni ezt az akadályt, akkor a lefelé tartó trendvonal lehet a következő ellenállás, ami egy picivel a 14.670 pontos ellenállási szint felett található.

Forrás: xStation5

A másik oldalról, ha a lefelé tartó mozgás folytatódása következne, akkor a 14.600 pont körüli terület érdemes figyelni. A kereskedőknek résen kell lenniük, ha az index ez alá a terület alá tör, mert a 14.530 és 14.590 pont közötti területről már több rövidtávú forduló történt.

Vállalati hírek

A Mercedes-Benz, a Daimler (DAI.DE) leányvállalata bejelentette, hogy március 26-tól április 5-ig felfüggeszti a teherautók gyártását Brazíliában. A döntést a brazil koronavírus-helyzet romlása miatt hozták meg, de a félvezetőpiacon kialakult áruhiányt is említették az okok között.

A TUI (TUI.DE) bejelentette, hogy további 48 kiskereskedelmi egységét zárja be az Egyesült Királyságban, mivel a koronavírus-járvány továbbra is nyomás alatt tartja az utazási szektort. A TUI korábban már 166 üzletét bezárta. Az új bezárások több mint 270 munkahelyet érintenek. Az újabb 48 egység bezárása után a cégnek körülbelül 310 üzlete marad az Egyesült Királyságban és Írországban.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és az Aurelius Equity Opportunities technikai elemzésével regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek