Piaci körkép: nem ijedtek meg a tőzsdék a líra zuhanásától

Vegyesen indították a hetet az európai részvénypiacok. A mai nap fő sztorija a török líra zuhanása, de ez nem hatott ki különösebben a főbb részvényindexek teljesítményére. A spanyol IBEX35 (SPA35) érezte meg leginkább a törökországi eseményeket, mivel az ott forgó bankpapírok nagy török kitettséggel rendelkeznek.

A DAX (DE30) ma újratesztelte a pénteki mélypontokat az ázsiai kereskedés idején, ugyanakkor fel tudott pattanni a 14.600 pontos támaszzónáról és a felfelé tartó trendvonalról, az ezt követő felépülés pedig a rövidtávú ellenállás, 14.670 pont felé tolta az indexet.

Forrás: xStation5

Ennek áttörése a történelmi csúcsok újratesztelése felé terelheti az indexet 14.800 pontnál, ha viszont nem sikerülne az áttörés, akkor folytatódhat a lefelé tartó mozgás és ismét az említett 14.600 pont jelentené az első figyelendő szintet, míg a végső ellenállást 14.470 pontos szint jelentené, amit az overbalance-szerkezet alsó határa jelöl ki. A makrogazdasági eseménynaptár ma üres, csak néhány Fed-tag mond majd beszédet.

Vállalati hírek

Az oltási kampánnyal kapcsolatos csúszások és a romló járványhelyzet nyomás alá helyezte az utazási szolgáltatók, például a Lufthansa (LHA.DE) és a TUI (TUI.DE) részvényeit. A Morgan Stanley közölte, hogy Európa egy újabb elveszett nyaralószezonnal szembesülhet, ami leginkább a dél-európai országokra lesz negatív hatással.

Az Infineon (IFX.DE) magasabban forog ma, a kedvező hangulatot egy másik chipgyártó, a Renesas Electronics szenvedése magyarázhatja. A Renesas-nak egy tűz miatt le kellett állítania termelését Japánban és sajtójelentések szerint a működés még legalább 3 hónapig nem állhat helyre. Mivel a globális félvezetőpiacon már így is hiány van, a helyzet várhatóan oda vezet, hogy a gyártók még inkább befolyásolni tudják majd az árakat, azaz magasabb árak alakulhatnak ki.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és az Infineon technikai elemzésével regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek