Piaci körkép: a BMW idén már nagyobb nyereségre számít

● Laposan mozognak a részvényindexek a Fed Nyíltpiaci Bizottságának (FOMC) ülése előtt
● A DAX (DE30) valamivel 14.600 pont alatt forog
● Az európai autóeladások 20,3%-kal zuhantak februárban

A főbb európai részvények stagnálnak vagy minimálisan esnek szerdán, a befektetők kivárnak a ma esti Fed-döntés előtt (19:00-kor). A kereskedés eddig csendes volt, hirtelen mozgások nem történtek. A belga és az olasz piac felülteljesít ma, míg a lengyel részvények gyengébben szerepelnek.

Ma felröppentek olyan hírek, hogy Németország esetleg megváltoztatja döntését és mégsem függeszti fel az AstraZeneca oltások beadását. Az oltási kampánnyal kapcsolatban csütörtökön 16 órakor lesz kormányülés, a döntés bejelentése ezután várható.

Forrás: xStation5

A DAX (DE30) ugyan magasabb mélypontot tudott rajzolni, de a 14.600 pont alatt lévő ellenállási zóna továbbra is megállítja az emelkedési próbálkozásokat. Amíg az árfolyam ez alatt az akadály alatt tartózkodik, a 14.470 pont és 14.600 pont közötti oldalazás tűnik a legvalószínűbb forgatókönyvnek. A kereskedők megemelkedett volatilitásra számíthatnak a Fed ma esti ülésének időpontja körül, amin a Fed közzéteszi legfrissebb kamatdöntését és új gazdasági előrejelzéseit.

Vállalati hírek

Az európai autóeladások éves összehasonlításban 20,3%-kal csökkentek februárban, összesen 850 170 új autó talált gazdára. Spanyolországban 38%-kal zuhantak az eladások, az Egyesült Királyságban pedig 36%-os volt a visszaesés. A Volkswagen eladásai éves alapon 19%-kal csökkentek, a BMW értékesítése 13,1%-kal csökkent, a Daimler eladási számai pedig 20,4%-kal estek vissza.

BMW Concept i4 – forrás: BMWgroup.com

A BMW (BMW.DE) közölte, hogy ebben az évben az autógyártási üzletágban már újra 6-8% közötti profitmarzsra számítanak a tavalyi 2,7% után. A német autógyártó továbbá azzal számol, hogy 2030 végére az eladásaik felét már elektromos modellek adják. Oliver Zipse, a vállalat vezérigazgatója elmondta, hogy a BMW nagy lendülettel indította a 2021-es évet.

Elemzői lépések

● A Henkel (HEN3.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “semleges”-re javította az UBS. A célár 88 euró.
● A Fraport (FRA.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “vétel”re javította a HSBC. A célár 60 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek