Napi DAX: a BMW és a VW szerint 2030-ra átfordul az autópiac

Emelkednek az európai részvénypiacok kedden, miután elmúlt az oltások leállítása miatti ijedtség. Az európai tőzsdéken tegnap délután alakult ki egy kisebb eladási hullám, miután Olaszország, Franciaország és Németország is bejelentette, hogy felfüggesztik az AstraZeneca oltás használatát vérrögök kialakulásának gyanúja miatt.

Az Európai gyógyszerügynökség (EMA) várhatóan csütörtökön hoz döntést a vakcina további használatáról. A piacok viszont ma már emelkednek és egyelőre azzal a hírrel sem törődnek, hogy Biden gazdaságélénkítő csomagját vállalati adóemelésekkel fogják finanszírozni.

A DAX (DE30) az utóbbi napokban oldalazni kezdett a 14.470 és 14.600 pont közötti sávban, az index két alacsonyabb csúcspontot rajzolt a sávon belül és most újra közelíti a rövidtávú trendvonalat. Abban az esetben, ha nem sikerülne ezt áttörnie, visszahúzás indulhat meg a sáv alja, 14,470 pont felé. Ha a 14.470 pontos szint alá esne az árfolyam, az utat nyithat egy mélyebb korrekciónak az overbalance-szerkezet alsó határa által jelzett szintig 14.265 pontnál.

Forrás: xStation5

Ha viszont sikerülne a kitörés a trendvonal fölé, akkor a következő figyelendő ellenállás már a történelmi csúcsot jelző 14.600 pont körüli terület lenne.

Vállalati hírek

A Volkswagen (VOW1.DE) 1 millió elektromos autót tervez eladni idén és legkésőbb 2025-re az elektromos autók piacának vezetője szeretne lenni. A cég előrejelzése szerint 2030-ra az európai autóeladások 60%-át elektromos modellek adják majd. A BMW (BMW.DE) is az EV piacon erősítene, a Spiegel riportja szerint a vállalat topmenedzsmentje azt szeretné, ha 2030-ra az autógyártó eladásainak 50%-át az elektromos modellek adnák.

Az RWE (RWE.DE) a 2020-as 3,2 milliárd eurós kiigazított EBITDA-eredménye után idén profitcsökkenést vár és a 2,65 – 3,05 milliárdos sávba várja a kiigazított eredményt. A várt csökkenés egyik okaként a Texasban kialakult energiaválságot nevezték meg. A sarkköri hideg miatt ugyanis leálltak az RWE megújuló energiát termelő egységei és a cégnek extrém magas piaci árakon kellett energiát vásárolnia hogy teljesítse szerződéses kötelezettségeit.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és az RWE technikai elemzésével regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek