India a kriptopénzek teljes betiltására készül

A Reuters szerint az indiai kormányzat egy törvényjavaslat beterjesztésére készül, amely teljes tilalmat rendelne el a kriptovaluták kereskedelmére, tartására és használatára. Bírság járna már azért is, ha valaki például bitcoint birtokol.

A Reuters egy magasrangú indiai képviselőt idézett, aki elmondta:

A törvénytervezet a világon az egyik legszigorúbb lesz a kriptovalutákra vonatkozóan, bűnként definiálja a kriptovaluták birtoklását, kibocsátását, bányászását, kereskedelmét és átruházását„.

A hír összhangban áll a januárban publikált kormányzati menetrenddel, ami a privát kibocsátású kriptovaluták – mint például a bitcoin – tiltására és egy ezeket az eszközöket kiváltó hivatalos digitális valuta kifejlesztésére szólított fel. A törvényjavaslat szerint a kriptovalutákat birtokló személyeknek hat hónapjuk lenne arra, hogy megszabaduljanak a pozícióiktól.

A kormány képviselői bíznak benne, hogy a törvényjavaslat elfogadásra kerül, mivel a miniszterelnök Narendra Modi többséggel rendelkezik a parlamentben.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: XTB / Reuters

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »