India a kriptopénzek teljes betiltására készül

A Reuters szerint az indiai kormányzat egy törvényjavaslat beterjesztésére készül, amely teljes tilalmat rendelne el a kriptovaluták kereskedelmére, tartására és használatára. Bírság járna már azért is, ha valaki például bitcoint birtokol.

A Reuters egy magasrangú indiai képviselőt idézett, aki elmondta:

A törvénytervezet a világon az egyik legszigorúbb lesz a kriptovalutákra vonatkozóan, bűnként definiálja a kriptovaluták birtoklását, kibocsátását, bányászását, kereskedelmét és átruházását“.

A hír összhangban áll a januárban publikált kormányzati menetrenddel, ami a privát kibocsátású kriptovaluták – mint például a bitcoin – tiltására és egy ezeket az eszközöket kiváltó hivatalos digitális valuta kifejlesztésére szólított fel. A törvényjavaslat szerint a kriptovalutákat birtokló személyeknek hat hónapjuk lenne arra, hogy megszabaduljanak a pozícióiktól.

A kormány képviselői bíznak benne, hogy a törvényjavaslat elfogadásra kerül, mivel a miniszterelnök Narendra Modi többséggel rendelkezik a parlamentben.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: XTB / Reuters

Friss hírek

Mínuszban indul a nap a tőzsdéken

Nagy indexcsökkenésre lehet számítani pénteken az európai tőzsdék nyitásakor, miután tegnap az Egyesült Államokban a kereskedés végén komoly eladási hullám bontakozott ki, a Dow Jones 313 ponttal, közel egy százalékkal csökkent, a technológiai szektort reprezentáló Nasdaq pedig 1,3%-kal került lejjebb.

Read More »

Boris Johnson belebukhat a buli-botrányba

A brit kormány egykori minisztereinek egyike is lemondásra szólította fel szerdán Boris Johnson miniszterelnököt, aki az utóbbi hetekben kormányfői megbízatásának eddigi legnagyobb politikai botrányába keveredett a koronavírus-járvány elleni szigorú korlátozások idején rendezett Downing Street-i bulik miatt.

Read More »

Leave a Reply