Piaci körkép: tarol a Volkswagen Kínában

Mínuszban forognak az európai tőzsdék a hét utolsó kereskedési napján, a negatív tendencia az egész kontinensen megfigyelhető, legrosszabbul a holland és a portugál tőzsde teljesít. A német DAX 0,7%-os visszaesést mutat, a francia CAC 40 0,2%-kal, a brit FTSE 100 0,3%-kal került lejjebb.

A DAX (DE30) tegnap új történelmi csúcsra jutott valamivel 14.600 pont alatt, de ma lefelé tart, miután Ázsiában reggelre elromlott a hangulat. A DAX (DE30) visszahúzódott a 14.470 pontos kulcsfontosságú rövidtávú támaszig és jelenleg is ezt a szintet teszteli.

Forrás: xStation5

A zónát a kedd esti csúcsok és a rövidtávú emelkedő trendvonal alkotják, és letörése megnyitná az utat a piaci geometria alsó határa felé 14.265 pontnál. Ha ez a szint is elesne, a lefelé tartó mozgás 14.050 pontig is elmélyülhet.

Vállalati hírek

A Volkswagen (VOW1.DE) éves összehasonlításban 19%-kal növelte az autóátadások számát februárban, amely így 651.600 járművet tett ki. Az eladások 272%-kal (!) nőttek Kínában és 12%-kal az ázsiai térség egyéb országaiban. A februárban világszerte átadott összes autó egyharmada Kínában talált gazdára.

Volkswagen ID. SPACE VIZZION – forrás: Volkswagen AG

A nyugat-európai átadások száma 22%-kal csökkent, Észak-Amerikában 6.3%-os, Dél-Amerikában 5,4%-os, Közép- és Kelet-Európában pedig 1,6%-os volt a visszaesés mértéke. A januári és februári időszakot együttvéve globálisan 6,8%-kal több autót adtak át az előző évhez képest, összesen 1,48 millió járművet.

Elemzői lépések

● A BMW (BMW.DE) részvényekre adott ajánlását “egyenlő súlyozás”-ra vágta vissza a Barclays. A célárat 83 euróban határozták meg.
● A Daimler (DAI.DE) részvényekre adott ajánlását “felülsúlyozás”-ra javította  at Barclays. Price target set at €96
● Suedzucker (SZU.DE) upgraded to “equal-weight” at Barclays. Price target set at €14.70

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Csökken az Omicron miatti aggodalom, 15.600 pont felett a DAX

Magasabban kezdték a napot az európai indexek, köszönhetően a kínai monetáris feltételek lazításának és annak, hogy az Omicron vélhetően mégsem lesz olyan negatív hatással a gazdasági fellendülésre, mint azt előzetesen gondolták. Másrészről viszont ez egyben azt is jelenti, hogy a jegybankok tartják magukat ahhoz, hogy elkezdik visszavonni a piaci ösztönző eszközöket.

Read More »

Leave a Reply