Piaci körkép: bizakodik az Adidas, csúcson a DAX

● Folytatják tegnapi emelkedésüket az európai piacok
● A DAX (DE30) a felfelé tartó kereskedési csatorna felső határát teszteli 14.450 pontnál
● Az Adidas bizakodó 2021-es előrejelzést adott ki

Magasabban forognak az európai tőzsdék kedden, a DAX ismét új történelmi csúcsot ütött valamivel 14.500 pont alatt. A blue chip indexek egész Európában nyereségeket mutatnak, a francia és lengyel részvények teljesítenek a legjobban. A brit UK FTSE 100 (UK100) az egyetlen főbb európai index, ami nem tud emelkedni, jelenleg 0,1%-os mínuszban jár.

Forrás: xStation5

A DAX (DE30) a rövidtávú felfelé tartó kereskedési csatorna tetejét teszteli 14.450 pont körül. Az index már tegnap is küzdött ezzel az akadállyal, de nem tudta azt áttörni. ha sikerülne a kitörés, akkor a jelenlegi kereskedési csatornával azonos mértékű mozgás indulhat meg felfelé, ami 15.300 pont körüli célárat eredményezne.

A járvány miatti tavalyi zuhanás 127,2%-os külső visszatérési szintje 15.400 pontnál található, így a 15,300-15,400 pont közötti terület lehet a következő főbb ellenállás, amire érdemes figyelni.

Vállalati hírek

Az Adidas (ADS.DE) 5,55 milliárd eurós negyedik negyedéves árbevételről számolt be, ami 5%-kal kevesebb a tavalyi adatnál, de kissé meghaladja az elemzői várakozásokat (várt :5,48 milliárd). A működési profit éves alapon 8,2%-kal csökkent 225 millió euróra (várt: 197,8 millió), míg a nettó eredmény 24%-kal esett vissza és 138 millió euró lett (várt: 130 millió). A működési margin a 2019 IV. negyedévi 4,2%-ról 2020. IV. negyedévében 4,1%-ra esett vissza (várt: 3.63%), a bruttó margin pedig 49%-ról 48,7%-ra csökkent (várt: 49%).

A társaság részvényenként 3 eurós osztalék kifizetésére tett javaslatot (várt: 1,8 euró). Az Adidas a 2021-es bruttó margint 52% környékére várja, a működési margint pedig 9-10% közé. A teljes 2021-es nettó eredményt az 1,25-1,45 milliárd eurós sávba várják. A cég 2021 és 2025 között átlagosan évi 8-10% közötti forgalombővülésre számít, a nettó eredmény átlagosan 16-18% közötti emelkedése mellett. A cég által közölt előrejelzések magasabbak az elemzői várakozásoknál.

Elemzői lépések

● A Deutsche Telekom (DTE.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “vétel”-re javította a Citi. A célár 18,50 euró.
● A Continental (CON.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “alulteljesítés”-re rontotta az Oddo BHF. A célár 110 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és az Adidas technikai elemzésével regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek