Piaci körkép: a Siemens Energy váltja a Beiersdorfot a DAX indexben

Mínuszban forognak az európai tőzsdék csütörtökön, de így is lényegesen magasabban állnak az ázsiai kereskedési órákban elért mélypontoknál. A német DAX 0,7%-os mínuszban van, míg a brit FTSE (UK100) és a holland AEX (NED25) 1% feletti esést mutat.

Jerome Powell amerikai jegybankelnök délutáni beszéde a mai nap fő eseménye. Abban az esetben, ha Powell továbbra sem foglalkozik az emelkedő amerikai hozamszintekkel, a részvénypiacra nehezedő nyomás fokozódhat.

A DAX (DE30) délelőtt le tudta dolgozni az éjjeli veszteségeinek nagy részét és még a februári korrekci 78,6%-os visszatérési szintjét is tesztelni tudta 14.060 pontnál, de nem sikerült azt áttörnie és az árfolyam visszacsorgott az 50 órás mozgóátlag alá (zöld vonal). Az index jelenleg a rövidtávú támaszát teszteli a 61,8%-os visszatérési szintnél (13.975 pont).

Forrás: xStation5

Ha ez a támasz elesne, megnyílna az út a tegnapi mélypontok felé az 50%-os visszatérési szint, 13.900 pont közelében. Másrészről, ha a DAX (DE30) vissza tud emelkedni, akkor az említett ellenállási zónára érdemes figyelni a 78,6%-os visszatérési szintnél.

Vállalati hírek

A Beiersdorf (BEI.DE) március 22-től kikerül a DAX indexből, a társaság helyét a Siemens Energy megújuló energiákkal foglalkozó vállalat veszi át, amit az anyacégről, a Siemensről (SIE.DE) választottak le fél évvel ezelőtt. A Siemens mintegy 45%-os részesedéssel rendelkezik a Siemens Energy-ben.

A Henkel (HEN3.DE) 2-5% közötti organikus növekedésre és 13,5-14,5% közötti EBIT marginra számít 2021-ben. A kiigazított EPS a cég várakozásai szerint 5-15%  közötti mértékben nőhet. A társaság bevételei 2020-ban 4,3%-kal 19,3 milliárd euróra csökkentek, míg a kiigazított EBIT margin 2,6% százalékponttal 13,4%-ra mérséklődött. A társaság a tavalyihoz képest változatlan mértékű, részvényenkénti 1,83 eurós osztalék kifizetésére tett javaslatot.

A Merck (MRK.DE) 10% körüli eredménynövekedésre számít 2021-ben, a kedvező várakozásokat arra alapozzák, hogy a kereslet a Merck koronavírus-járványhoz kapcsolódó termékei iránt idén is erős lesz. A társaság kiigazított eredménye 2020-ban 19%-kal 5,2 milliárd euróra nőtt.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Vonovia technikai elemzésével regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Piaci körkép: újabb felpattanást adott vissza a DAX

Ma délelőtt 10-kor tették közzé a negyedik negyedéves német GDP jelentést, az adat megerősítette az előzetes adatokat, ezek alapján pedig a német gazdaság teljesítménye az utolsó negyedévben visszaesett. A Henkel 1 milliárd eurós részvény-visszavásárlási programot indít.

Read More »

Piaci körkép: 10 éve nem volt ilyen jó a Deutsche Bank eredménye

Nagy mínuszban kezdték a napot az európai tőzsdeindexek a Fed ülés utáni kockázatkerülő hangulatban, de nyitás után erős felfelé tartó hullám indult el, és mostanra az európai indexek többsége már alig marad el tegnapi záróértékétől. A nap fő eseménye az amerikai negyedik negyedéves GDP jelentés közzététele lesz 14:30-kor.

Read More »

Leave a Reply