Friss hírek

Piaci körkép: az EB vizsgálja az RWE-nek szánt állami támogatást

● Pluszban forognak az európai tőzsdék
● A DAX új történelmi csúcsról húzódott vissza
● Az Európai Bizottság vizsgálja az RWE-nek adott állami támogatást

Magasabban forognak az európai indexek, a legtöbb nyugat-európai blue chip index már teljesen ledolgozta a múlt heti veszteségeket, a német DAX új történelmi csúcsot is elért 14.180 pontnál. Az EKB tegnapi megjegyzései, miszerint lépéseket fognak tenni az emelkedő hozamszintek visszafogásának érdekében, támogatólag hatottak a részvényekre.

Az amerikai ADP munkaerőpiaci jelentést ma 14:15-kor teszik közzé, majd 16:00-kor érkeznek a nem-feldolgozóipari ISM adatok. Ezek a mai nap kulcsfontosságú makroadat-közlései és rövidtávon megemelhetik a részvényindexek volatilitását.

Forrás: xStation5

A DAX-nak sikerült meghaladnia korábbi történelmi csúcsát, az index ma 14.180 pont fölé ugrott és 14.196 ponton érte el napi maximumát. A bikák ugyanakkor nem tudták fenntartani a lendületet és az index visszahúzódott a 14.150 pont körüli területre. Ha tovább folytatódna a visszahúzás, akkor 14.070 pontnál érdemes figyelni az első támaszt. A 14.150-14.180 pont közötti zóna felfelé történő elhagyása viszont felpörgetheti a bikapiaci hangulatot. Forrás: xStation5

Vállalati hírek

Az Európai Bizottság közölte, hogy ki fogja vizsgálni azt az állami támogatást, amit a német kormány a lignitbányák és erőművek üzemeltetőinek szán a szennyező energiaforrások kiiktatása érdekében.

Németország 4,35 milliárd euróval támogatná az RWE (RWE.DE) és a LEAG cégeket annak érdekében, hogy gyorsítsák fel a szén kivezetését, az összeg a kiesett profit kompenzálására szolgálna. Az Európai Bizottság azt fogja vizsgálni, hogy a tervezett kifizetések összhangban állnak-e a kiesett profit mértékével és a támogatás megfelel-e az európai uniós szabályoknak.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és az RWE technikai elemzésével regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek