Piaci körkép: a korlátozások hosszabbítása várható Németországban

● Magasabban forognak az európai indexek
● A DAX (DE30) 14 ezer pont fölé tört
● Az Infineon Technologies bekerül az Euro Stoxx 50 indexbe

Emelkednek ma az európai tőzsdék a borús ázsiai kereskedés ellenére. A legtöbb nyugat-európai index enyhe nyereséget mutat, a spanyol és a belga tőzsde azonban mínuszban jár. A legjobban a lengyel WIG20 (W20) és a svájci SMI (SUI20) teljesít.

Egy német sajtó által látott vázlat szerint Németország március 28-ig meghosszabbítja a jelenlegi lezárásokat és azt tanácsolja az állampolgároknak, hogy kerüljék a belföldi és külföldi utazásokat a húsvéti időszakban. Más sajtójelentések szerint ugyanakkor a kormányzat engedélyezni fogja az üzletek szigorú feltételek melletti újranyitását azokban a régiókban, ahol alacsony a fertőzési ráta.

A DAX (DE30) felpattant a 200 órás mozgóátlagról (lila vonal) és át tudta törni a 61,8%-os visszatérési szintnél lévő ellenállási zónát (13.970 pont körül). Az index ezután a 14.000 pontos szinten is túljutott, annak ellenére, hogy Németország várhatóan március végéig meghosszabbítja a korlátozásokat.

Forrás: xStation5

A rövidtávú ellenállást most a 78,6%-os visszatérési szint határozza meg 14.060 pontnál. A DAX (DE30) ma már tesztelte ezt a szintet, de nem sikerült áttörnie, azonban úgy tűnik, hogy egy újabb próbálkozásra készül az index. Forrás: xStation5

Vállalati hírek

Az Infineon Technologies (IFX.DE) fogja átvenni a Nokia helyét az Euro Stoxx 50 indexben, a változtatás március 22-től hatályos.

A TeamViewer (TMV.DE) bejelentette az Upskill akvizícióját, amely egy amerikai, kiterjesztett valósággal foglalkozó szoftvercég. Az ügylet pénzügyi részleteit nem közölték. A felvásárlás szélesíti a TeamViewer termékpalettáját és megerősíti a cég jelenlétét az Egyesült Államokban, ami a német vállalat eddigi legnagyobb piaca.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója az Infineon Technologies technikai elemzésével regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Friss hírek

Különmegbízottat nevezett ki a Nyugat-Balkánra Boris Johnson

Boris Johnson brit miniszterelnök kinevezett egy nyugat-balkáni ügyekért felelős különmegbízottat annak jeléül, hogy az Egyesült Királyság elkötelezett a régió stabilitása és prosperitása iránt. A nyugat-balkáni politikai helyzetet a NATO külügyminisztereinek rigai találkozóján, valamint a G7 külügyminiszterek liverpooli találkozóján is megvitatják majd.

Read More »

Piaci körkép: megvédte kulcstámaszát a DAX

Magasabban forognak az európai részvénypiacok, a német DE30 például teljesen vissza tudott kapaszkodni a Powell tegnapi megjegyzése utáni ijedtségből, miszerint az infláció jellemzésére a továbbiakban már nem használják az "átmeneti" szót és gyorsíthatnak a kötvényvásárlások kivezetésén.

Read More »

Leave a Reply