DAX elemzés: javul az index technikai képe

● Magasabban forognak az európai piacok
● A DAX (DE30) a 61,5-os visszatérési szintnél lévő ellenállást teszteli
● Az S&P javította a Deutsche Bank adósminősítésének kilátását

Emelkednek az európai tőzsdék az erős ázsiai kereskedést követően, szinte mindegyik blue chip index 1% feletti pluszban áll ma. A brit, a holland és az olasz piacok teljesítenek a legjobban 1,5% körüli erősödésükkel, a német DAX 1,1%-os nyereséget mutat. Ma már nem várható lényeges makroadat-közlés, az amerikai ISM feldolgozóipari adatok érkeznek 16 órakor, melyek rövidtávon okozhatnak némi volatilitást, de valószínűtlen, hogy nagyobb mozgásokat generálnának.

A DAX (DE30) ma folytatja a pénteken megkezdett felépülését, az index ma átugrotta az 50 órás és a 200 órás mozgóátlagokat, illetve tesztelni tudta a legutóbbi korrekció 61,8%-os visszatérési szintjét 13.970 pontnál. A 200 órás mozgóátlag áttörése bikapiaci technikai képet teremtett, de ahhoz, hogy ez fenn is maradhasson és az index újra megtámadhassa a történelmi csúcsokat, a DAX-nak előbb az említett ellenállási zónán kell túljutnia a 13.970 pontos területnél.

Forrás: xStation5

Ha ez megtörténne, akkor a figyelem a következő ellenállásra, a 78,6%-os visszatérési szintre irányulna, amit a legutóbbi lokális csúcsok is jeleznek (14.060 pont).

Vállalati hírek

A Deutsche Bank (DBK.DE) emelkedik ma az adósminősítése kilátásának javítására. Az S&P az eddigi negatívról pozitívra javította a bank minősítésének kilátását, a folyamatban lévő szerkezetátalakítást jelölve meg a lépés indokaként. A cég adósminősítése jelenleg BBB+, de a negatív kilátás törlésével megszűnt az esetleges leminősítés veszélye.

● A Fresenius Medical Care (FME.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását “vétel”-en tartotta a Berenberg. A célár 79,50 euró
● A Barclays Bayer (BAYN.DE) részvényekre vonatkozó ajánlása változatlanul “semleges”. A célárat 55 euróban határozták meg.
● A BASF (BAS.DE) részvényekre “vétel” ajánlást adott ki a Bernstein. A célár 92 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Deutsche Börse technikai elemzésével regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek

Ma nyitnak az üzletek és teraszok Angliában

A hétfőn életbe lépett második átfogó enyhítési intézkedés értelmében kinyithatnak a nem alapvető közszükségleti cikkeket árusító üzletek és a belföldi turizmus is megindulhat. Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 270 ezer Nagy-Britanniában - ez az adat január végén még 2 millió feletti volt.

Read More »