Piaci körkép: napi mélypontjáról 200 pontot ugrott a DAX

● Az alacsony nyitás után szépítenek az európai indexek
● A DAX (DE30) a 13.850 pontos ellenállást teszteli
● Erős eredményszámokat közölt a Deutsche Telekom

Mínuszban nyitottak az európai tőzsdék, követve a Wall Street és az ázsiai piacok mély eséseit, ugyanakkor a veszteségek jó részét már le is dolgozták az indexek. A legtöbb nyugat-európai tőzsdemutató már alig marad el a tegnapi záráskor kialakult áraktól, a német DAX napi mélypontjáról 200 pontot tudott erősödni.

A DAX (DE30) az éjjeli kereskedés során további mínuszokat szedett össze és újratesztelte a 13.700 pontnál lévő támaszát. Az index innen helyre tudott állni és egészen a rövidtávú swing szintig, 13.850 pontig emelkedett. Ennek áttörése megnyitná az utat a következő, 14.070 pontos szinthez.

Forrás: xStation5

Nagyobb távlatokban nézve az index egy magasabb mélypontot rajzolt a felfelé tartó trendben és készen állhat egy felfelé tartó mozgásra a legutóbbi csúcsok felé. Másrészről, ha az emelkedési próbálkozás nem sikerülne és az index visszaesne a 13.700 pontos zóna és trendvonal alá, akkor a rövidtávú kilátás medvepiacira váltana és az árfolyam megcélozhatja a 13.375 pont körüli területet.

Vállalati hírek

A Deutsche Telekom (DTE.DE) 1,67 milliárd eurós negyedik negyedéves profitról számolt be 2020-ra vonatkozóan, szemben a 2019-es 654 millió euróval. A kiigazított EBITDA 6,03 milliárd euróról 8,95 milliárdra nőtt, az árbevétel 21,36 milliárd euróról 27,62 milliárdra emelkedett. A társaság a 2021-es egész éves EBITDA értékét 37 milliárd euró körülire várja, a szabad cash flow pedig 8 milliárd euró körül alakulhat.

A BASF (BAS.DE) a 2021-es EBIT szerinti eredményre 4,1-5 milliárd eurós sávot határozott meg. A társaság közölte, hogy az eredményszámokat a sáv felső határának közelébe várja, ha az oltási kampány rendben halad és nem lesznek további lezárások. A BASF arra számít, hogy a második félévben már javul a félvezetőszektor és az autóipari beszállítói láncok helyzete. A BASF 2020-ban 1,06 milliárd eurós nettó veszteséget produkált 59,15 milliárdos árbevétel mellett. Az osztalék változatlanul részvényenként 3,30 euró maradt.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Deutsche Telekom technikai elemzésével regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek

Ma nyitnak az üzletek és teraszok Angliában

A hétfőn életbe lépett második átfogó enyhítési intézkedés értelmében kinyithatnak a nem alapvető közszükségleti cikkeket árusító üzletek és a belföldi turizmus is megindulhat. Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 270 ezer Nagy-Britanniában - ez az adat január végén még 2 millió feletti volt.

Read More »