Piaci körkép: visszapattant a DAX

● Szépítenek az európai piacok
● A DAX (DE30) a 13.950 pontos ellenállást teszteli
● A Puma és a Telefonica Deutschland jelentett ma

Az alacsony nyitás után emelkedésbe kapcsoltak az európai részvénypiacok. A tegnapi eladási hullámot a technológiai szektorban sikerült megállítani, de az amerikai hozamok emelkedése ismét pánik üzemmódba kapcsolhatja a befektetőket. A mai gazdasági naptár nagyrészt üres, Powell meghallgatásának második napja valószínűleg már nem lesz komoly hatással az eseményekre, a Fed elnöke várhatóan fenntartja tegnapi üzenetét.

A DAX (DE30) egy nagy visszapattanást mutat be, az index 150 pontot emelkedett napi minimumáról és a 13.950 pont feletti ellenállási zónát teszteli. A 200 órás mozgóátlag (lila vonal) ami már néhányszor megállította az emelkedési kísérleteket az utóbbi időben, szintén ennél a szintnél található. Ezen akadályok áttörése esetén az index akár a történelmi csúcsok tesztelésével is próbálkozhat, mivel nincs komolyabb ellenállás az útjában.

Forrás: xStation5

Abban az esetben, ha a DAX (DE30) ismét sikertelenül próbálkozik az említett mozgóátlag áttörésével, akkor a 38,2%-os visszatérési szinthez történő visszahúzás lehet a következő lépés.

Vállalati hírek

A Puma (PUM.DE) közzétette a 2020-as évre vonatkozó eredményszámait. Az árbevétel 5,23 milliárd euró lett, az EBIT szerinti eredmény 440 millió euróról 209 millióra csökkent, míg a nettó eredmény 70%-kal csökkent 78,9 millió euróra. Az organikus eladások 9%-kal nőttek a negyedik negyedévben. A Puma 0,16 eurós osztalék kifizetésére tett javaslatot. A társaság 2021-ben a profit javulására számít.

A Telefonica Deutschland (O2D.DE) nyereséggel zárta a tavalyi IV. negyedévet, a társaság 1 millió eurós nettó eredményről számolt be. szemben a 2019 IV. negyedévi 32 millió eurós veszteséggel. A IV. negyedéves árbevétel 1,97 milliárd euróról 2,02 milliárd euróra nőtt. A teljes 2020-as év azonban 328 millió eurós veszteséggel zárult, ami jóval gyengébb a 2019-es  mínusz 212 millió eurós eredménynél. A teljes tavalyi év árbevétele 7,53 milliárd euró lett, és azonos vagy picit magasabb árbevételi szinttel számolnak 2021-re is.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója a Telefonica Deutschland technikai elemzésével regisztráció és ingyenes számlanyitás mellett elérhető az XTB weboldalán. A számlára történő pénzbefizetés nem szükséges.

Amennyiben pedig nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát kipróbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámla nyitásával! Az XTB weboldalán ráadásul számos oktatóvideót talál mind a részvény, mind a deviza- és árupiaci kereskedésre vonatkozóan, az alapfogalmaktól kezdve.

Tekintse át a Tréder Akadémia leckéit és váljon sikeres kereskedővé! 

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

 

Felkapott hírek

Friss hírek

Ma nyitnak az üzletek és teraszok Angliában

A hétfőn életbe lépett második átfogó enyhítési intézkedés értelmében kinyithatnak a nem alapvető közszükségleti cikkeket árusító üzletek és a belföldi turizmus is megindulhat. Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 270 ezer Nagy-Britanniában - ez az adat január végén még 2 millió feletti volt.

Read More »