Ukrajnában is indul az oltási kampány

Szerda reggel útnak indították Kijevből az első koronavírus elleni vakcinákat Ukrajna különböző régióiba, és a nap folyamán megkezdődik az oltási kampány – jelentette be napi tájékoztatóján Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter.

Az első oltóanyag-szállítmány kedden érkezett meg repülővel a kijevi Boriszpil repülőtérre Indiából. Az AstraZeneca licence alapján az indiai Serum Institute vállalat által, Covishield elnevezés alatt gyártott félmillió dózis vakcináról van szó, amelyet Ukrajna vásárolt.

Korábban a kormány azt tervezte, hogy a COVAX nemzetközi kezdeményezésen keresztül már jóváhagyott 117 ezer Pfizer-vakcinával kezdik meg az oltási kampányt, ám ez a szállítmány még nem érkezett meg. A Pfizer oltóanyagát emellett csak kedden jegyezték be az országban.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Ukrajna megtiltja az orosz vakcinák alkalmazását

A kínai és az orosz vakcina-diplomácia

A hivatalosan közölt adatok szerint szerdára az azonosított fertőzöttek száma 5850-nel 1 317 694-re, az elhunytaké pedig 152-vel 25 461-re emelkedett az országban. Az új betegek száma csaknem 1700-zal lett több az előző napinál. Eddig 1 155 422-en gyógyultak meg, közülük előző nap mintegy 3,6 ezren, az aktív betegek száma így több mint kétezerrel 136 811-re nőtt. Az elmúlt napban kimagaslóan sok, 3049 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került kórházba, több mint két és félszer annyian, mint a megelőző napon.

Forrás: MTI

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »